Bir emlak sitesinde satışa çıkartılan ve 1 milyon TL fiyat konulan yük konteynırından yapılan ev görenleri şaşırtıyor.

Aydın Köşk'e bağlı Ovaköy mahallesinde İş insanı Mimar Ozan Demirbaş kendi hayali olan konteynır evi, koronavirüste hayata geçirdi. Kendisini ve ailesini koronavirüs pandemisinden korumak için yaptığı konteynırdan evi adeta villayla çevirdi.

30 Metrekarelik konteynere ve çevresine kış bahçeli, barbekü, dışmekan sobası, klima, 2 oda açık mutfak, salona çeviren Demirbaş, çevresine toplam alanı 400 metrekareyi geçen bir de bahçe oluşturdu ve 1 ay içerisinde kendisine villayı aratmayacak bahçeli bir ev inşa etti.

Görenlerin hayranlık içerisinde baktığı konteynır eve talep artınca Demirbaş çareyi bir emlak satış sitesine ilan oluşturmakta buldu.

1 MİLYONLUK FİYAT BİÇTİ

Bahçesi ile birlikte yaklaşık 450 metre karelik alanda bulunan konteynır evine 1 milyonluk fiyat biçen Mimar Ozan Demirbaş, “Pandemi sonrası hem kendi, hem de ailemin sağlığı için hayalimi gerçekleştirmek istedim. İzmir limanında kullanımdan kalkan bir konteyner’e satın alarak eve dönüştürdüm . 1 ay içinde ailem ile birlikte yaşayabileceğimiz bir ev inşa etmeye çalıştım. Bu ev bizi dayanıklı çelikten yapılmış olmasından dolayı hem depremden koruyor, hem de pandemiden uzak tutuyor. Evi görenler satın almak istese de ben satma taraftarı olmadım ilk başta. Ancak talepler artınca düşünüp satma kararı aldım ve değerine 1 milyon fiyat biçtim ” dedi.

HAYALİMİ SATIYORUM

1 milyon TL’lik fiyatın çok olduğunu söyleyen kişilere ise aldırış etmediğini söyleyen Demirbaş, “Ben bu konteynır evi hep hayal ediyordum. Hayallerimi gerçekleştirdim. Evin ve bahçenin her yerinde kendi emeğim var. Hiçbir şeyi eksik etmeden düşündüm. Etrafına 2 metre yükseliğinde taş duvar ile çevirdim. Kış bahçeli, barbekü, dış mekan sobası, klima, 2 oda, salon, açık mutfak, bahçesinde otomatik sulama sistemi, 100 yaşında iki zeytin ağacı, 4 palmiye, 3 narenciye, 3 çiçek açan ağaç, özel çocuk parkı, heykeller, jakuzi, açık otopark dahi her şeyi yalıtımlı dayanıklı ve lüks malzemeler ile hiç bir masraftan kaçınmadan yaptım. Dişimi tırnağıma takarak gece gündüz çalışarak bana yardımcı ekip arkadaşlarımla kendime ve aileme güzel bir minimal yaşam alanı oluşturdum. Ben internete verdiğim ilanda bir ev satmıyorum. Hayalim olan bir evi satıyorum. Yani bir nevi hayalimi satılığa çıkartım diyebilirim” dedi.