İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “ihaleye fesat karıştırma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve rüşvet” suçlarıyla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, kamuoyunda "Tellal" adı verilen suç örgütü olarak bilinen kişilerin Sarıyer ilçesinde bulunan bir otoparkı suça konu faaliyetlerinin merkezi olarak belirlediği tespit edildi.

Otoparkta düzenlenen icralık araç ihalelerine fesat karıştırdığı, icradan yakalaması olan araçlara değerli parçalarının üzerinde olmadığına ilişkin sahte tutanak tanzim ettiği, kıymet takdiri için gelen bilirkişi görevlisine aracın anahtarı olmadığını beyan ederek, sağlıklı bir inceleme yapmasını engellediği böylece kıymet takdiri yapılan aracın düşük bedelden ihale edildiği iddia edildi.

Ayrıca, ihaleye katılmak isteyen kişilere cebir, tehdit ve hileli yöntemlerle engel olunduğu, bu sırada kasten yaralama suçu mağduru olan kişinin hayati tehlike yaşadığı belirlendi.

Bahse konu usulsüzlüklerle toplam 2 bin 65 aracın icra ihalelerinden rayiç bedelinin çok altında fiyata ihale edilerek örgütün zilyedine geçtiği yönünde tespitler yapıldı.

Bu kapsamda 23 şüphelinin yakalanmasına yönelik dün İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 20 şüpheli yakalandı. Örgütün suçlardan elde ettiği düşünülen 40 araca el konuldu.