Aydın'da ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri adli makamlardan alınan arama kararından sonra Efeler ilçesinde bir eve baskın düzenledi. G.K. isimli şüpheliye ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada Antik Çağ Roma Dönemine ait mini hazine ele geçirildi.

KRAL VEYA İMPARATOR TAKILARI OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, ele geçirilen eserlerin Kral veya İmparatorların mezara konulmadan önce definlerinde cesetlerine takı olarak takıldığı belirtildi.

Knouyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Aydın İl Jandarma Komutanlığınca, Kaçakçılık Kanuna Muhalefet suçuna yönelik çalışmalar kapsamında,Aydın ili Efeler ilçesinde adli makamlardan alınan arama ve yakalama kararına istinaden (G.K) isimli şüpheli şahsa yönelik olarak ev ve eklentilerindearama ve yakalama faaliyeti icra edilmiştir. İcra edilen faaliyette;
Antik Çağ Roma Dönemine ait Kral veya İmparatorların mezara konulmadan önce definlerinde cesetlerine takı olarak takılan;
-   (6) Parça halinde (1) adet altın göz ve ağız bandı,
-    (1) Çift balık figürlü altın küpe ,
-    (5) Parça halinde (1) adet altın alınlık taç,
-    (3) Parça halinde altın boyunluk,
-    (20) Adet altın yaprak figürü olan piyasa değeri yüksek altından tarihi eserler ele
geçirilmiştir,ele geçirilmiştir. Şüpheli (G.K) isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli işlemleri devam etmektedir."