Aydın Efeler'de eski kız arkadaşı Hatice Büşra Çetinkaya'yı (29) beylik tabancasıyla öldüren polis memuru Suat Teke'nin(27) yargılanmasına Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Katil zanlısı Suat Teke (27) hakkında Aydın Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma tamamlanarak 6 sayfalık iddianame hazırlanarak  Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. İddianamede, sanık Teke için TCK'nın 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan' 5 yıla kadar hapis ve 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan da 20 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi. 

"BİR KADIN BANA HAYIR DEME HAKKINI DAHA RAHAT NASIL KULLANABİLİR"

Katil zanlısı Suat Teke davaya SEGBİS ile katılarak mahkeme heyetine  yaptığı savunmada kendisinin küçük düşürüldüğünü iddia etti.  Teke, "Soru işaretlerinin arasında boğuluyordum.Kendisine küfür ve hakaret içerikli cümlelerin Büşra'nın geldiklerinden kaynaklıdır. Bunlar beni çıldırtmıştır. Benim sevgimi yerden yere vurduğunu görmek beni küfür etmeye sevk etti. Yoksa ben niye küfür edeyim.Bir kadın bana hayır deme hakkını daha rahat nasıl kullanabilir. Ben böyle bir şey yapacak olsam benden ayrıldığında ya da başka erkekle onu gördüğümde yapardım. Bugüne kadar en ufak fiziksel şiddet eyleminde bulunmadım." dedi. 

DURUŞMA 28 HAZİRAN'A ERTELENDİ
Polis memuru Hatice Büşra Çetinkaya'yı öldüren ve annesi GÜngör Çetinkaya'yı ağır yaralayan Suat Teke'nin yargılanmasına 28 Haziran'da devam edilecek. 

OLAY
Olay, 4 Mart günü saat 15.00 sıralarında, Ata Mahallesi 683'üncü Sokak'ta meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Suat Teke, 09 BİT 820 plakalı otomobiliyle ayrıldığı kız arkadaşı, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memuru Hatice Büşra Çetinkaya yönetimindeki 03 HB 099 plakalı otomobilin önünü kesti. Teke, tabancasıyla Hatice Büşra Çetinkaya'nın otomobilini kurşun yağmuruna tuttu. Silahtan çıkan kurşunlardan 8'i Çetinkaya'ya, 3'ü ise yanındaki annesi Güngör Çetinkaya'ya isabet etti. Hatice Büşra Çetinkaya, kaldırıldığı Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde, doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Anne Güngör Çetinkaya ise Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü.