Açıklama Aydın İl Jandarma Komutanlığı’ndan geldi. Kaçak kazı yapan 5 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Didim İlçe J.K.lığınca Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanuna Muhalefet suçuna yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Aydın ili Didim ilçesi Balat Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 1. Derece Sit Alanı olan Değirmendere Tepe mevkiinde (5) şahıs kaçak kazı yaparken suç eşyaları ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.

İcra Edilen Faaliyette; Kaçak kazıda kullanılan (1) adet tulum, (1) adet kazma,(1) adet kürek, (3) adet gaz maskesi, (7) adet fitre, (2) adet el feneri, (2) adet kafa lambası, (7) çift iş eldiveni, (2) paket pil, (10) adet mum, (1) adet keser, (1) adet 2 metre klavuz çubuğu, (1) adet murç, (1) adet demir kazı çapası ele geçirilmiştir. Şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla her türlü suçla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir."