Olay Efeler İlçesi Cumhuriyet mahallesi 1957 sokakta bulunan bir apartmanın çatı katındaki evin mutfağında meydana geldi. Evde iftar yemeği hazırlandığı sırada ocakta unutulan yemek bir anda alev aldı. Kısa sürede mutfağın çeşitli yerlerine sıçrayan alevler sonrası yangın giderek büyüyünce etrafı dumanlar sardı. Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alırken, apartman ve daireleri saran yoğun duman hava motoru ile dışarı tahliye edildi.

EVLERİNDE MAHSUR KALDILAR

İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alsa da bütün apartmanı ve evleri saran duman ve is kokusu apartman sakinlerini evlerinde mahsur bıraktı. Vatandaşlar dumandan etkilenmemek için evlerinin balkonlarına çıkarak temiz hava almaya çalıştı.

DUMANDAN ETKİLENDİ HASTANEYE KALDIRILDI, KOMŞULARINI SORDU

Yangın’ın çıktığı evin sahibi Efe Orcan, itfaiye gelmeden önce yangına müdahale etmek isterken yoğun dumana maruz kaldı. Dumandan etkilenen Orcan’a ilk tedavi olay yerine gelen ambulansta yapılırken, daha sonra tedbir amaçlı Aydın Devlet Hastanesine kaldırıldı.Orcan, ambulansta komşularının durumunu merak ederken polis ve sağlık ekiplerine komşularının yangından zarar görüp görmediğini de sordu.Yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

HABER: CEMAL YILDIRIM