İstanbul’da, pandemi tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken bir müzikhole polis baskın düzenlendi. 17 kişiye ceza kesilirken, bir kişinin de sahte başkomiser olarak kendini tanıttığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tevfikbey Mahallesi’nde bir müzikholün Covid-19 yasaklarına rağmen açık olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Geçen salı günü yaşanan olayda, polis ekipleri saat 00.15 sıralarında, müzikhole baskın düzenlendi.

KENDİSİNİ BAŞKOMİSER OLARAK TANITTI

Ekipler içeriye girdiğinde, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadan eğlenen müşterilerle karşılaştı. İddiaya göre, müşterilerden birinin tedirgin hareketleri polisin dikkatini çekti. Polisin şüphelendiği kişinin kendisini "Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde başkomiser" olarak tanıttığı öğrenildi.

BİN 700 LİRA BORÇ ALMIŞ!

Polisin kimlik sorduğu kişinin M.A. (23) olduğu anlaşıldı. Polis kartı sorulan kişinin, başkomiser olmadığı anlaşıldı. Polis, M.A’nın kimlik bilgilerini sorgularken, işletme sahibi N.U. ekiplerin yanına geldi. Durumu öğrenen N.U’nun “Bana 'Organizede başkomiserim' demişti. Bin 700 lira borç istedi. Ben de verdim” dediği öğrenildi.

İÇİŞLERİ PERSONEL KARTI

Kendisine polis süsü vererek borç adı altında para alan şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin üst aramasında ayrıca “İçişleri Bakanlığı Personel Deniz Hava Kurtarma” ibareli bir başka kimlik kartı bulundu. Şüphelinin üzerindeki kartın da sahte olduğu anlaşıldı.

TUTUKLANDI

Emniyete götürülen M.A’nın 2020 yılında Artvin’den “Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet” suçundan arandığı belirlendi. “Resmi belgede sahtecilik” ve “kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi” suçlarından hakkında işlem yapılan M.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

58 BİN 973 LİRA CEZA

Öte yandan, M.A’nın da aralarında bulunduğu 17 kişiye pandemi dolayısıyla konulan yasaklara uymadıkları için toplam 58 bin 973 lira idari para cezası verildi. İş yeri ise mühürlendi.