Şişli Dolapdere Caddesi üzerinde görev yapan ilçe devriye ekipleri, elinde çanta olan bir kişinin tavırlarından şüphelendi. Durdurulan K.D’nin üst aramasını yapan ekipler, şüphelinin elindeki çantada buz kalıpları olduğunu fark etti. Çantayı inceleyen ekip buz kalıpları arasında 6 “Pfizer-Biontech COVİD-19 Vaccine” yazılı 6 aşı buldu. Sağlık Bakanlığı tarafından getirilen ve risk önceliğine göre, hastane ve Aile Sağlık Merkezleri’nde vatandaşlara uygulanan aşıların bulunması üzerine şüpheli gözaltına alındı.

10 BİN LİRAYA SATACAKTI İDDİASI

Emniyetten alınan bilgilere göre, şüpheli ifadesinde kurye olduğunu, aşıları Bağcılar’da tanımadığı birinden alarak M.Ş. isimli bir eczacıya götürdüğünü öne sürdü. Aşıları 10 bin lira karşılığında M.Ş’ye vereceğini belirten şüphelinin ifadesi üzerine polis çalışma başlattı. M.Ş’nin yakalanması için gözaltındaki K.D. ile görüşme ayarlandı. M.Ş. buluşma noktasında K.D'yi beklerken polis ekiplerince yakalandı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramalarda 10 bin lira para bulundu.

ASAYİŞ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Şüpheliler hakkında “kişilerin hayatını tehlikeye sokacak biçimde ilaç satma” suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. İki şüpheli de işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.