İddiaya göre, sanık Muhammet Enes Uysal; 21 Ağustos 2020 tarihinde Arnavutköy'de trafikte yol vermediğini iddia ettiği Dadaş Aras’ın önünü, üzerinde çakar adı verilen ışıldak bulunan minibüsüyle kesti. Kendisini polis olarak tanıtan Muhammet Enes Uysal ile Dadaş Aras arasında tartışma çıktı. Uysal, Aras'ı 6 yerinden bıçakladı. Olayın ardından tutuklanan Uysal hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yargılamanın karar duruşması bugün görüldü. Uysal, duruşmaya; tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Dadaş Aras ve avukatı da duruşma salonundaydı.

İKİNCİ İDDİANAME DAVAYA EKLENDİ

Mahkeme, Muhammed Enes Uysal hakkında yeni bir iddianame hazırlandığını, iddianamede Uysal’ın; “silahlı yağma” suçlaması ile hapis cezasına çarptırılmasının talep edildiğini bildirdi. Yargılama, uysal hakkındaki iki iddianamenin birleştirildiği dosya üzerinden sürdürüldü.Muhammet Enes Uysal, savunmasında; “Yağma suçlamasını kabul etmiyorum. Müştekinin aracından herhangi bir para ve eşya almış değilim. Dolayısıyla bu suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

ASAYİŞ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“SMA HASTALARINA BAĞIŞ YAPMALARI KOŞULUYLA ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇİYORUM”

Dadaş Aras ise mahkemedeki beyanında, “Ben birebir olarak sanığın aracımdan para aldığını görmedim. Ancak olay sırasında aracımda 30 bin lira civarı para vardı, bu paranın araçta olmadığı tespit edilmişti. Sanığın ailesi bayramda yanımıza gelerek sanığın pişman olduğunu söylediler, biz de onlara SMA hastalarına bağış yapmalarını söyledik. Onlar da kabul etti. Dolayısıyla ben artık şikayetimden vazgeçiyorum” dedi.Duruşma savcısı, mütalaasını açıkladı. Sanığın “yağma” suçlamasından beraat ettirilmesini istedi. Müşteki Dadaş Aras şikayetinden vazgeçtiği için “hakaret” suçlamasından açılan davanın düşürülmesini talep etti.

Savcılık, Uysal hakkında; “kasten öldürmeye teşebbüs”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “ulaşım araçlarının kaçırılmayı veya alıkonulması” suçlamalarından ise önceki celse açıkladığı mütalaası doğrultusunda karar verilmesini istedi.

8 YIL 4 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanık Muhammed Enes Uysal’ın “nitelikli yağma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamalarından beraatine karar verdi. “Hakaret” suçlamasında ise müşteki Dadaş Aras’ın şikayetinden vazgeçmesi sebebiyle davanın düşürülmesine hükmetti.Uysal, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 7 yıl 6 ay, “ulaşım araçlarının alıkonulması” suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulunduran mahkeme, tahliyesine karar verdi. Uysal hakkında, haftada bir kez karakola imza vermesi ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.