5 Temmuz günü tarlasında ölü bulunan 60 yaşındaki Kamuran Güney’in katilleri yakalandı. Katil zanlısı S.K.'nın Güney'in yakın arkadaşı olduğu öğrenilirken katilin dikkatleri üzerinden atmak için sosyal medya hesabından “Abi gibi gördüğüm 30 yıllık dostum Kamuran Güney’in hayatını kaybettiğini öğrendim” paylaşımı yaptığı ortaya çıktı.

Yeniköy Mahallesi’ndeki tarlasında kafasından vurulmuş halde bulunan Güney’in dosyasını derinlemesine araştıran Torbalı İlçe jandarma komutanlığı bünyesinde kurulan aralarında İl jandarma ekipleri, Torbalı JASAT ve Ayrancılar Jandarma Karakol’unun tecrübeli isimlerinin de bulunduğu özel ekip, ilk olarak kameraları inceledi.

Bölgedeki ve kent genelindeki kameraları didik didik inceleyen jandarma ekiplerinin bir otomobilin hareketlerini takibe aldı. Bu araçtaki kişilerin gün içerisinde Kamuran Güney’le köy kahvesinde buluştuğunu, olay anında da olay yerine yakın olduğunu saptayan ekipler ilk olarak Kemalpaşa’da T.Y.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan T.Y. 60 yaşındaki adamı yakın arkadaşı S.K.’nın vurduğunu itiraf etti.

DİKKATLERİ DAĞITMAK İSTEMİŞ
Silahı Karakızlar'daki gölette bir yere gömdüklerini de itiraf eden T.Y.’nin sorgusundan sonra S.K. Aydın’ın Koçarlı’da jandarma tarafından gözaltına alındı. Gömülen silaha da ulaşan jandarma ekipleri gözaltına bir de hedef gösterilen ve tefeci olduğu iddia edilen N.H. isimli kadını aldı.

Öte yandan dikkatleri üzerinden atmak için S.K. olay günü saat 23.00 sularında cinayeti yeni öğrenmiş gibi sosyal medya hesaplarından, “Abi gibi gördüğüm 30 yıllık dostum Kamuran Güney’in hayatını kaybettiğini öğrendim” paylaşımı yapması dikkatlerden kaçmadı. Tüm delilleri değerlendiren ekiplerin sorgu işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen S.K. ve T.Y. tutuklanıp Şakran Cezaevi’ne gönderildi. N.H. ise serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (Torbalı Güncel)