Aydın Erkek Öğrenci Yurdu’nun yıkılıp yerine 2 bin kişilik yurt yapılacağını belirten Fillikçioğlu, “Nazilli bölgesine bu seneçok az öğrenci geldi, öğrenci sayısı %50 düştü. Aydın merkezdeki barınamayan gençler sizleri Nazilli’de barındıralım, Hacı Mustafa Efendizade yurduna yerleştirelim sadece yol parası verirsiniz dedik. Merkezde yerleşemeyen birçok öğrenciyi Nazilli’ye yerleştirdik” ifadelerini kullandı.
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, basın mensupları bir araya gelerek kent genelinde müdürlüğün yürüttüğü faaliyetlere ilişkin konuştu.


Aydın Gençlik Merkezi’nin öğrencilerin gelişimi için önemli bir üs haline geldiğini belirten Müdür Fillikçioğlu, “Santranç, halk oyunları, drama yapılsın diye mekanı bu şekilde planladık. Gençlerin burada zaman geçirebileceği bir yer oldu. Burada gençler üretim tasarım, siber güvenlik, nano teknoloji, robotik kodlama, enerji, yapay zeka, elektrik programlama, havacılık, uzay, tematik, mobil uygulama gibi her türlü yeteneklerini yapabilecekler. Burada gönüllü uzmanlar olacak gençler diledikleri istedikleri deneyleri çalışmaları yapabilecekler. Kullanmak istedikleri tüm materyalleri malzemeleri biz temin edeceğiz. Burada malzeme dolabından alıp istedikleri zaman kullanabilecekler. Robotikten tutun İHA SİHA yeni geliştirilmesine yönelik, programlama ile ilgili aklınıza ne geliyorsa her türlü fen bilimleri ile ilgili çalışmaları bu alanda yapabilecekler çocuklar. Deneyim atölyesi bu sene Aydın’da faaliyete geçirildi, sınavlarını yaptık çocuklar belirlendi şimdi çalıştırıcı uzmanlarla birlikte burada çocuklar her türlü çalışma yapabilecekler. Yeni SİHA’cılar İHA’cılar, fen ve bilim ile ilgili yeni araştırmacılar buradan çıkacak diye düşünüyoruz. Ortaklarımız Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı, TUBİTAK ve T3 Vakfı buranın tamamı ile çalışması ve tasarımı onların programları ile yürüyecek. Gençlik Merkezine geldikleri an Kitap Kafe’de çocuklar boş zamanlarını değerlendirebileceği kitap okuyabileceği ders çalışabileceği ücretsiz çayını kahvesini içebileceği dinlenme ve kitap okuma alanları var” şeklinde konuştu.

GENÇLİK MERKEZİ BENDEN ÖNCE VERGİ DAİRESİNE BENZİYORDU 
Kurslara yoğun bir ilgi olduğunu belirten Fillikçioğlu, “Has odamız var, gençlerimiz oraya gelip ders çalışabilirler, sohbet edebilirler, arkadaşlarıyla müzik bağlama vs. gibi sanatsal etkinliği de yapabilirler. Gençlik Merkezine gelen gençler, dini ilimler atölyesinden tutun halk oyunlarına kadar bağlamasından kemanına, judosundan taekwondosuna, havalı tabancasından boksuna kadar her türlü spor ve sanat ile ilgili etkinliği yapabilir. Şu anda kayıtlı üye sayısı 17 bin, günlük gelen öğrenci sayısı 300’ün üstünde… 20’ye yakın da kursumuz var. Nazilli’de gençlik merkezini yeni açtık. 1 hafta sonra Köşk Gençlik Merkezi’ni de açacağız. Gençlik Merkezi benden önce vergi dairesine benziyordu, genç olsam ben buraya gelmem demiştim. Ondan sonra ne yapabiliriz diye düşünüp bu binanın dış cephesinden en altından en üst katına kadar komple değiştirdik” ifadelerini kullandı.


Aydın’da yurt krizinin bulunmadığını söyleyen Müdür Fillikçioğlu, “Kız öğrencilerimizin tamamını yurtlara yerleştirdik. Erkeklerde biraz sıkıntımız var. Yukardaki Aydın Erkek Yurdu yıkılacak, yaklaşık 1000-1200 kişilik bir sıkıntımız var şuanlık. Nazilli bölgesine bu sene öğrenci çok az geldi, %50 öğrenci sayısı düştü. Aydın merkezdeki barınamayan gençler sizleri Nazilli’de barındıralım, Hacı Mustafa Efendizade Yurdu’na yerleştirelim, sadece yol parası verirsiniz dedik. Merkezde yerleşemeyen birçok öğrenciyi Nazilli’ye yerleştirdik. Sultanhisar’da boşluk vardı oraya yerleştirdik, yine de gelmek istemeyen gelmedi. 2000 kişilik yeni bir erkek yurdu temeli atıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci sayı artsa bile biz önümüzde ki 4-5 yıl Aydın’da öğrenciler ile ilgili sıkıntı yaşamayız diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

AYDIN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ