CHP Parti Meclisi üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Buharkentte çarşı esnafını ziyaret etti. Tezcan’a elektrik faturalarından şikâyet eden esnaf, faturaların bir ayda iki katına çıktığını söyledi. Bir lokantacı, Tezcan’a; faturasının bin 380 liradan 2 bin 400 liraya çıktığını aktardı.

Tezcan, “Esnafın hali bu. Sattığına zam yapamıyor ama elektrik faturası, bırakın öbür girdi maliyetlerini; yağ, ayçiçek, zeytinyağı arttı, ama hepsinin ötesinde elektrik firmalarını besleyemiyorlar, doymuyorlar” dedi.

Tezcan, ziyaret ettiği bakkalda da esnafın üç veresiye defteri tuttuğunu aktardı. Tezcan, “Veresiye olmazsa olmaz. 13 bin nüfuslu Buharkent’te, 6 tane AVM var. Bakkallarımız üç tane veresiye defteriyle vatandaşın ihtiyacını görmeye çalışıyor. Market yasası, AVM düzenlemesi, Meclis’te duruyor; indirmediler daha. Biz ısrarla bunu çıkaralım diyoruz” diye konuştu.

Bir kırtasiyeci ise “Ben burada nasıl kavun karpuz, elbise, satamıyorsam; kırtasiye satıyorsam, ona biraz kısıtlama gelmeli. Büyük marketlere karşı esnafı korumak zorunda” dedi.

AYDIN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ