CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Karabağ köyündeki çilek hasadı çıkışında Roman müzisyenlerin sürpriziyle karşılaştı. Klarnetle "İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar" marşını çalan müzisyenler, 1,5 yıldır işsiz olduklarını anlatarak Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi. Müzisyenlerin dertlerini dinleyen, destek sözü veren Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda bir bütçesi bulunduğunu ancak müzisyenler ve sokak sanatçıları için kullanmadığını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Karabağ köyündeki çilek hasadı ve yer sofrasındaki kahvaltının ardından aracına doğru yönelirken, Roman müzisyenlerin sorunlarını dinledi. Aylardır işsiz olduğunu söyleyen bir Roman müzisyen, "1 yıl 6 aydan beri mağduruz. Ne yapmamız lazım. Bize ne önerirsiniz" diye Kılıçdaroğlu'na dert yandı.

GÜNCEL HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise dikkatle dinlediği müzisyene, "İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da çok sayıda sanatçıyla bir araya geldim, konuştum. Sizin yaptığınız sanattan ötürü Kültür Bakanlığı pay alıyor. Orada biriken paranın sanatçılara, sokak sanatçılarına verilmesi lazım. Ama bunu yapmıyorlar. Biz yapacağız inşallah. Büyükşehir Belediye başkanımız burada. Yine de bir sorunla karşılaştığınızda, özellikle ekonomik sıkıntı yaşadığınız dönemde elinden geleni yapacak" yanıtını verdi.

Müzisyenin "Destek bekliyoruz" demesi üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu devreye girerek, "Tamam sen bana gel" dedi.

Müzisyenler daha sonra "Allah sizi başımızdan eksik etmesin" diyerek Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler için klarnetle "İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar" marşını çaldılar.