Cumhuriyetin 100. Yılında Koçarlı’da marka ilçe olma yolundaki kilometretaşı yatırımların bir bir hayata geçeceğini söyleyen Başkan Kaplan, “Cumhuriyet Dönemi’nde Rahmetli Menderes Dönemi hariç doğru dürüst yatırım almayan Koçarlı’mızda 100 yılın açığını 5 yılda kapatacağız” ifadelerini kullandı. 
Yerel bir televizyon programına konuk olarak katılan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçedeki devam eden hizmet ve yatırımların yanı sıra planlanan projelere ilişkin açıklamalar yaptı. Halihazırda emniyet amirliği ve yeni belediye hizmet binası, Kocababa Deresi Islahı, Cihanoğlu Kulesi ve Konağı Restorasyon Projesi, yeni imar planı ve ilçe girişi düzenlemesi, Millet Bahçesi Projesi, gençlik ve spor yatırımları, kent müzesi hazırlığı, Cihanoğlu Parkı yenilemesi ve Turizm Yolu Projesi gibi çalışmaların devam ettiği Koçarlı’nın marka ilçe olması için önünde hiçbir engel bulunmadığını söyleyen Başkan Kaplan, seçim beyannamelerinin yüzde 75’ini kapsayan yatırımlarla ilgili çalışma başlattıklarını kaydetti.


“MİLLET BAHÇESİ YIL SONUNDA TAMAMLANACAK
Açıklamasında, yapımı devam eden yeni emniyet amirliği ve belediye hizmet binasının yıl sonuna doğru açılışını planladıklarını söyleyen Başkan Kaplan, “Jandarma yeni hizmet binamızın inşaatı da devam ediyor. Senelerdir sorun olan Kocababa Deresi Islahı’nın 7,4 milyon liraya ihalesi yapıldı. Derenin ıslahı ve modernizasyonu için proje hızlı bir şekilde uygulanıyor. Devletimiz ve hayırsever işbirliğiyle yapımını başlattığımız İmam Hatip Ortaokulu inşaatımız da devam ediyor. Belediye olarak bütün parkları yıktık. Millet bahçesi yapıyoruz. Millet Bahçemizle ilgili eski Demirkaya bölgesindeki mezbelelik yerde halihazırda 1. Etap çalışmalar bitti. Düğün salonu, kafeterya ve çay ocağı kısmını bitirdik. 3 etap halinde sürecek olan çalışmaların yüzde 70’i, bu yıl Ağustos sonuna kadar tamamlanacak. Kademe kademe tüm etapları yıl sonunda tamamlayacağız. Cihanoğlu Parkı’mızı da kökten yeniledik. Şu anda düğünler yapılıyor ve en kısa zamanda geri kalan kısımları da tamamlayarak komple hizmete açacağız. Bu yenileme çalışmalarının da yüzde yüz maliyetini belediyemiz karşılıyor” dedi. 
“CİHANOĞLU KULESİ RESTORASYONU MİLAT OLACAK”
Cihanoğlu Kulesi ve Konağı’nda yapılacak restorasyonla ilgili projenin son şeklinin verilmesi ve Anıtlar Kurulu’ndan onayın alınmasının ardından Eylül ayı sonu itibariyle çalışma başlatmayı planladıklarını belirten Başkan Kaplan, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Aydın Valiliği’mizin de destek verdiği finans problemi olmayan restorasyon projesinde şu anda zamanla yarışıyoruz. Beş aydır projelendirme ve rolöve çalışmaları devam ediyor. Eylül başında proje safhasındaki çalışmalar bitecek. Anıtlar Kurulu’ndan geçtikten sonra hem ailenin yaşadığı konak, hem kule ve hem de müştemilatı tamamıyla milletimize hizmetine sunmak istiyoruz. Orada güzel bir Kent Müzesi de kuracağız. Yetkililerle de görüştük. Önümüzdeki hafta Kültür ve Turizm Müdürümüz, Müzeler Müdürümüzü de davet edeceğiz. Hep birlikte hangi bölgede kent müzesi, yöresel ürün satış alanı, misafir karşılama ve ağırlama alanları gibi kısımları belirleyip ihaleye çıkma gayreti içindeyiz. Cihanoğlu Kulesi ve Konağı Restorasyonu, başlı başına ilçemize yerli ve yabancı turist çekmemiz açısından da adeta bir milat olacak” ifadelerini kullandı. 
“KOÇARLI’YA 100 YILDIR GELMEYEN YATIRIMLAR GELİYOR”
Görev süresi dahilinde seçim beyannamesinin yüzde 75’ini kapsayan yatırımlarla ilgili çalışma başlattıklarını açıklayan Başkan Kaplan, “Koçarlımız ne yazık ki Cumhuriyet tarihine bakıldığında Rahmetli Menderes’ten sonra hiç yatırım almamıştır. Kenarda kıyıda makus talihiyle baş başa kalmış. Sadece Rahmetli Menderes döneminde bazı yatırımları almış. O döneme bakıldığında da Hükümet binasıyla hastane dışında kamu yatırımı yapılmamış. Biz, Koçarlı’da 1923’ten bu yana yani yaklaşık 100 yıldır doğru dürüst gelmeyen yatırımları, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyaset üreten kurumlarımızdan olan AK Parti ve MHP’nin de desteğini, bürokrasiyi de çok hızlı bir şekilde yanımıza alarak milletimizin hizmetine sunuyoruz. Cumhuriyetin 100. Yılında bu yatırımların yüzde 85’i tamamlanarak hizmete girecek. Son 15-20 yıla da baktığımızda Koçarlı’mız gerek belediye, gerek büyükşehir, gerekse kamusal anlamda yatırım almamış bir ilçedir. Biz inşallah 100 yılın açığını son 15-20 yılda değil 5 yıl içinde tamamlayacağız” dedi. 
“ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK”
Pandemi nedeniyle 16 aydır belediyedeki tüm işletme gelirleri düşerken, ulusal bütçeden düşen payında azaldığını söyleyen Başkan Kaplan, “Pandemiyle mücadele kapsamında dezenfaktan ve bazı tedbirlere dönük bir çok kurumu da destekledik. Buna bağlı olarak maliyetlerimiz de arttı.  Çalışma saatlerinin 10.00 ile 16.00 arasına çekilmesiyle verimlilik de düştü. Buna rağmen 27 aylık belediye başkanlığımız döneminde benzer ölçekteki bir çok ilçe belediyesine nazaran azim ve kararlılıkla güzel işlere imza attık. Hem hükümetimizin, hem milletvekillerimizin hem de bürokrasinin desteğini de arkamızda hissettik. Allah’a hamdolsun ki alnımız ak, başımız dik. Netice itibariyle biz millete hizmet etmek için var gücümüzle yolumuzda ilerliyoruz. Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 Türkiye’sinde Koçarlı’nın son yüzyılını bütünüyle de iyi değerlendirmemiz gerekecektir. Vatandaşımız da bunu değerlendirecektir. Marka ilçe olma yolunda, alt yapısı, üst yapısıyla, kafeteryalarıyla, parklarıyla, yenilenen kamu kurumlarıyla bambaşka bir Koçarlı olacak. Her geçen gün yeni talep ve ihtiyaçlara göre yeni projeler geliştirmeye de devam ediyoruz, daha da devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber: Ayşe YILMAZ