Bayraklı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan ‘Bayraklı Kent Meydanı Projesi’nde çalışmalar hızlandı. Proje kapsamında, sondaj çalışmaları öncesi arkeolojik kazı çalışmaları başladı. Çalışmalarda herhangi bir bulguya rastlanılmaması halinde uygulama aşamasına geçilecek. 

Belediye geçen yıl Bakanlıktan alınan uygulama projesi yapma yetkisinin ardından çalışmalarını hızlandırdı. 1. Derece Arkeolojik Sit olma özelliği taşıyan alanda, tarihi bir kalıntının bulunup bulunmadığını öğrenmek için Smyrna Kazı Başkanlığı tarafından İzmir Müze Müdürlüğü denetiminde arkeolojik kazı çalışmalarına başlandı. Ay sonuna kadar sürecek kazı çalışmalarında herhangi bir tarihi bulguya rastlanmaması halinde, yeni yılda sondaj çalışmaları başlayacak ve uygulama projesine geçilecek.

17 BİN METREKARELİK ALAN

Proje, Smyrna Meydanı ile Zabıta Müdürlüğü Binası’nın da bulunduğu Hakan Uysal Caddesi’ni kapsayan 17 bin metrekarelik alanda yaşama geçirilecek. İki bin metrekarelik tören alanı, modern kent mobilyaları, peyzaj düzenlemeleri, etkinlik alanları ile İzmir’in en modern kent meydanlarından birinin yaratılması hedefleniyor. Proje tamamlandığında Smyrna Ören Yeri’nin de görünürlüğü ve tanınılırlığı artırılacak.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal projeye ilişkin, “İzmir’in en eski yerleşim yeri olan Bayraklımıza modern bir kent meydanı kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir’in kalbinde hayata geçireceğimiz projemizde sosyal ve kültürel anlamda geçmişten geleceğe tüm birikimlerimizi yansıtacağız ve İzmir için yeni, modern bir cazibe merkezi yaratacağız. Bayraklı’yı tarihiyle bütünleşen bir kent kimliğine kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.