Bazı basın-yayın organlarında 'FETÖ'nün sözde 'belediyeler imamı' olduğu iddiasıyla tutuklanan Erkan Karaaslan ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bürokratlar arasında para alış verişi olduğu ve bunun MASAK raporlarına yansıdığı iddiası gündeme getirilmişti.

İddiaların hedefindeki bürokratlardan Bülent Bozbaş, Önder Yegen, Egemen Emre Beşli yazılı açıklama yaparak iddialara yanıt verdi.

Yapılan yazılı açıklamalar şöyle…

Önder Yegen:

“Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan şahsımı karalamaya yönelik asılsız haber ve iftiralar üzerine aşağıdaki açıklama ve bilgilendirmenin yapılması gereği duyulmuştur.

Öncelikle belirtmek isterim ki 30 yıldır devlet memuru olarak görev yapmaktayım. Kamuda Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi çok hassas kurumlarda denetim elemanlığı ve yöneticilikler yaptım.

Kamuda yer aldığım görev ve projelerde edindiğim Kamu hukuku, iç kontrol ve iç denetim, kurumsal süreç ve risk yönetimi konularındaki uzmanlıklarım neticesinde 2011 yılından bu tarafa çeşitli kurumlarca düzenlenen birçok mesleki eğitim ve seminerlerinde dersler verdim. Kurumlar için özel olarak tasarladığım raporlar hazırladım. Bunlar karşılığında da ders ücretleri ve telif gelirleri elde ettim.

Aydın Büyükşehir Belediyesinde 01.08.2014 tarihinde göreve başladım. Haberlerde yer alan ve MASAK Raporundan elde edildiği ifade edilen tablolarda 2013 ve 2014 yıllarına ait ders ücretlerim Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda görev yaptığım sıradaki ders ücretleridir. Haberlerde kasıtlı olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda görev yaptığım dönemlere ait ders ücretleri sanki Belediyedeki görevlerim ile ilgiliymiş algısı yaratılmaya çalışılmıştır.

Belediyede Genel Sekreterlik yaptığım 8 aylık süre içerisinde etik olarak son verdiğim söz konusu eğitim çalışmalarıma Müfettiş olarak atandığım 27.04.2015 tarihinden sonra dönem dönem devam ettim.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haberlere konu edilen MASAK Raporunun da içinde yer aldığı bir inceleme yapılmış ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Ayrıca Kamuoyunda itibarımı sarsmaya dönük iftira haberlerine karşı tarafımdan onlarca suç duyurularında bulunulmuştur.

Resmi kurumlara da sunmuş olduğum hizmet cetvelim, Banka hesap hareketlerim, verdiğim eğitimlere ilişkin dokümanlar da incelendiğinde konunun eğitim faaliyetinden başka bir mecraya çekilemeyeceği, söz konusu gelirlerimin sadece eğitim ücretlerinden ibaret olduğu ve çalıştığım kurumlardaki görevlerimle hiçbir ilgisinin olmadığı ve tarafıma örgütlü ve kasıtlı bir biçimde iftira atıldığı açıkça görülecektir”

Egemen Emre Beşli:

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan şahsımı karalamaya yönelik asılsız haber ve iftiralar üzerine aşağıdaki açıklama ve bilgilendirmenin yapılması gereği duyulmuştur.

2011 yılından bu tarafa devlet memuru olarak görev yapmaktayım. Kamuda görev yaptığım çeşitli kurumlarda edindiğim uzmanlıklarım ile ilgili olarak 2015 yılında çeşitli kurumlarca düzenlenen mesleki eğitim seminerlerinde dersler verdim. Bunlar karşılığında da 2015 yılında ders ücretleri elde ettim.

Aydın Büyükşehir Belediyesindeki görevime 25.04.2016 tarihinde başladım. Bu tarihten sonra hiçbir eğitim faaliyetinde bulunmadım ve ders ücreti elde etmedim. Fakat 2018 yılından bugüne kadar, aynı uzmanlık alanlarımla ilgili olarak Adalet Bakanlığı bünyesinde bilirkişi olarak görev yapmaktayım. Bilirkişi geliri elde etmekteyim. Haberlerde yer alan ve MASAK Raporundan elde edildiği ifade edilen tablolarda görülen ders ücretleri Aydın Büyükşehir Belediyesindeki görevime başlamadan önceki ders ücretleridir. Haberlerde kasıtlı olarak, Aydın Büyükşehir Belediyesinde görevli olmadığım dönemlere ait ders ücretleri sanki Belediyedeki görevlerim ile ilgiliymiş algısı yaratılmaya çalışılmıştır.

Kamuoyunda itibarımı sarsmaya dönük iftira haberlerine karşı tarafımdan onlarca suç duyurularında bulunulmuştur.

Resmi kurumlara da sunmuş olduğum hizmet cetvelim, gelirlerime ilişkin kanıtlayıcı belgeler, verdiğim eğitimlere ilişkin dokümanlar da incelendiğinde haberlerde yer alan ders ücretlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesinde göreve başlamadan önce elde ettiğim ders ücretleri olduğu açıkça görülecektir.

Aydın Büyükşehir Belediyesindeki görevime başlamadan önce elde ettiğim ders ücretleri, kasıtlı olarak sanki Belediyedeki görevimle ilgiliymiş gibi gösterilerek, tarafıma örgütlü ve kasıtlı bir biçimde iftira atıldığı açıkça ortadadır.

Bu konuya ilişkin tüm yasal haklarımı kullanacağımı Kamuoyuna saygı ile duyururum”

Bülent Bozbaş:

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve şahsımı karalamaya yönelik iftira içerikli haber ve açıklamalara karşın aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur.

Şöyle ki 1992 yılından beri aralarında Sağlık, Sanayi ve Maliye Bakanlığının bulunduğu kamu kurumlarında çeşitli kademelerde bürokrat olarak görev yaptım.

Bu görevlerim esnasında edindiğim tecrübe ve birikimlerden hareketle de 2005 yılından bu yana aralarında Sayıştay Başkanlığı denetçileri, Maliye Bakanlığı bürokratları ve Kamu İhale Kurumu uzmanlarının da bulunduğu eğitmenlerle birlikte ders ve seminerler vermekteyim.

kapsamda şimdiye kadar 10’a yakın farklı dernekte 100’ü aşan sayıda eğitim ve seminer verdim halen de vermeye devam etmekteyim. Ayrıca uzmanlık alanımla ilgili yayınlanmış bir kitabım da bulunmaktadır. Vermiş olduğum bu eğitim ve seminerler karşılığı elde etmiş olduğum tümüyle yasa ve mevzuata uygun telif hakkı kapsamında elde ettiğim gelirime bilerek ve isteyerek başka anlamlar yüklenmeye çalışılması en basit tabiri ile şahsıma iftira ve hakarettir. Kaldı ki ortaya atılan iftiralarla ilgili Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme yapılmış ve kovuşturmaya yer yoktur kararı verilmiştir.

Vermiş olduğum ders ve seminerler ders alanlar ve buna karşın elde ettiğim gelir tüm kanıtlayıcı belgelerle dahi belli iken özellikle bazı yerel siyasetçilerin konuyu başka mecralara çekerek tarafıma iftira etmeleri siyaset etiği ile bağdaşlaştırılamaz.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca hizmet veren bir kamu görevlisi olarak onur ve haysiyetimi zedeleyici açıklama ve yayınlara karşı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurularında bulunduğumu ve devamı halinde bulunacağımı bildirir, gerçekleri çarpıtarak iftiraya tevessül edenleri ahlak ve etik ilkelere davet ederim.