Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) kuraklığa yönelik çalışmalarını sürdürerek, çiftçilerin üretim sürecinde eksilme yaşanmaması için yeni sondaj kuyuları oluşturuyor.  Bu kapsamda Efeler ilçesinin Çeştepe Mahallesi’ndeki arazilerde iki farklı noktadaki sondajı aktif hale getirerek binlerce dönüm tarım arazisini suyla buluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Barış Altıntaş ve ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, çalışma yapılan alanda mahalle Muhtarı Kani Kavadar ile birlikte çiftçilerle buluştu.

Yapılan sondaj çalışmalarıyla birlikte kuraklığa rağmen bu mevsimi bereket içinde geçireceklerini ve daha fazla ekim yapacaklarını belirten çiftçiler, hizmetlerinden dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini iletti. 

“YETİŞECEK ÜRÜNLER BEREKETLİ OLSUN”

Belediye Başkanvekili Altıntaş kent genelinde üreticiye güç katmak için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Kırsal kalkınmanın sürekliliği için üretimin aksamadan devam etmesi gerekiyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal altyapının oluşturulması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çeştepe’deki çiftçilerimizin sondaj kuyusu çalışması talebini yerine getirdik. Çiftçilerimiz de bu çalışma sonrası daha fazla ürün ekeceklerini öğrendik. Yetişecek ürünler bereketli olsun." 

Çeştepe Mahalle Muhtarı Kani Kavadar ise “Su kıtlığında Özlem Çerçioğlu elini uzatması çiftçilere büyük bir destek oldu ve yüzlerini güldürdü. Başkan Çerçioğlu’na bütün çiftçiler adına teşekkür ediyorum. Bin dönüme yakın arazi sulanacak ve çok faydalı olacak” dedi.