Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Efeler'in Konuklu Mahallesi'nde dağ yamacında 5 gün mahsur kalan keçiyi kurtardı. Uçurumun kenarında zorlu bir bölgede yapılan operasyonla keçisi kurtarılan üretici Adem Eken, itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Keçisinin hamile olduğunu ifade eden Eken, ekiplerin yaptıkları kurtarma operasyonuyla 3 can kurtardıklarını söyledi. 

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Birkaç gün sonra doğum yapacak olan keçisi mahsur kaldığı yerden kurtarıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden üretici Adem Eken, "Yaklaşık 30 yıldır hayvancılık yapıyorum, başıma ilk defa böyle bir olay geldi. Çok zor bir yerde kalmıştı. İtfaiye ekimizin gayretli çalışması ve mahallelilerimizin sayesinde 'Kara Kız' sağlıklı bir şekilde ağıla geldi. Keçinin inadını Aydın İtfaiyesi'nin inadı yendi" dedi.

Kurtarma operasyonuna katılan itfaiye çavuşu Niyazi Karabıyık ise ihbar üzerine geldikleri zorlu bölgede 40 dakikalık bir yürüyüşün ardından keçinin bulunduğu yere ulaşabildiklerini belirtirken, daha sonra ise gerekli önlemleri alarak kurtarma operasyonuna başladıklarını söyledi. Tehlikeli bir operasyon gerçekleştirdiklerinin altını çizen Karabıyık, "Vatandaşımızın keçisini kurtardığımız için Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak gururlandık" diye konuştu.