Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ‘Marka Kent Efeler’ vizyonuyla hayata geçirdiği projelerden kentteki ikinci ücretsiz Kadın Aile Çocuk Psiko-Sosyal Destek ve Beslenme Danışmanlığı Merkezi ile Efeler Belediyesi Sosyal Kültürel ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (EFESAM) bugün düzenlenen törenle Zafer Mahallesi'nde hizmete girdi.

Zafer Meydanı'nda yapılan törene başkan Atay'ın yanı sıra Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

160 KİŞİ SIRADA BEKLİYOR
Törende konuşma yapam Başkan Atay, psikososyal danışma merkezine yoğun talebin olması sebebiyle ikincisini açmaya karar kıldıklarını söyledi. Başkan Atay açıklamasında "Hizmet yaptıkça, toplumun sorunlarına odaklandıkça ve yaptığımız hizmetlerin toplumsal karşılığını gördükçe heyecanımız, mutluluğumuz artıyor. Şu an merkezimizin ikincisini açıyoruz. İlkini açtığımız zaman hemen doldu. Açmaya karar verdiğimiz zaman 110 kişi sırada bekliyordu. Bugün 160 kişi sırada bekliyor. Belki üçüncüsünü de açacağız. Bunun nedeni ülkede yaşadığımız sorunlar ve korona belasının getirdiği psikolojik sorunlar… Kadın, çocuk, aile psikososyal danışma merkezinin ilk açtığımız merkezden farklılığı var. Burada aynı zamanda diyetisyen bir arkadaşımızı da görevlendirdik. Bu hizmetlerin hepsini sizler için yaptık. Çünkü biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rehber almış insanlarız. Çünkü o kendisine bilime ve aklı önder olarak aldı. Biz de onun izinden gidiyoruz. Hayatımızın sonuna kadar da Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz" dedi.

EFESAM'ın kentin sorunlarını belirlemede ve çözmede büyük katkı sunacağını belirten Atay, "EFESAM, Efeler’deki sorunlarımızın neler olduğunu ve o sorunların hangi bölgelerde, hangi toplumsal yapı içerisinde olduğunu gösteren tespitleri gerçekleştirecek. Sorunlara karşı çözüm yolları arayacağız ve çözüm yolları bulmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan kurdela kesme merasimi ile merkez kullanıma açılmış oldu.

Hizmete giren Kadın Aile Çocuk Psiko-Sosyal Destek ve Beslenme Danışmanlığı Merkezi ile Efeler halkı ücretsiz psikolojik destek alabileceği gibi beslenme danışmanlığı hizmetinden de ücretsiz yararlanabilecek. Aynı yer ve saatte açılacak EFESAM ile de; istihdam, sağlık, sosyal yardım, eğitim ve kültür alanlarında ilçe kapsamında bilimsel araştırmalar yapılacak.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ