Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Aydın Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı Aydın Efeler Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Depoları’nda düzenlenen törenle kapılarını açtı. Tarımsal uygulamalarda kullanılan yeni teknolojilerin sergilendiği, sektör temsilcilerinin iş birliği ve geleceğe yönelik ticari ilişkiler kurmak için bir araya geldiği fuarda, Efeler Belediyesi’nin tanıtım standı vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, standı ziyaret eden sektör temsilcileri ve vatandaşlara belediyenin ürettiği tarımsal ürünleri takdim edip bilgi verdi. Efeler Belediyesi’nin tarım ürünleri ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.

Başkan Atay, tanıtımını yaptığı enginar, şevketibostan, kekik konserveleri, karakılçık ekmeği ile diğer tarım ürünlerinin yalnızca kadın personelin istihdam edileceği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda seri olarak üretileceğini söyledi. Mevcut iki Efe Bakkal’da ürünlerin satışına devam ettiklerini belirten Başkan Atay, “Enginara özellikle önem veriyoruz. Bölgemizde üretilen enginar kalitesi bakımından diğerlerinden çok yüksek değere sahip. Efeler’in enginarını aşama aşama önce Türkiye sonra dünya pazarına sunmak istiyoruz ” dedi.

Her geçen yıl Aydın’da köklü bir gelenek haline gelen tarım fuarı 13-16 Ocak tarihleri arasında vatandaşların sektördeki yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olması için ziyaret edilebilecek.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ