HABER: DENİZ ZOR

Efeler Belediyesi’nce gerçekleştirilen “Kadınlar İçin Online İngilizce Eğitimi” programına katılan ve sertifika almaya hak kazanan kadınlar için tören düzenlendi. 280 kişinin katıldığı, 70’inin sertifika almaya hak kazandığı programda kadınlara Başkan Atay, yurt dışı sözü verdi.   

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“YURTDIŞINA GÖTÜRECEĞİZ”

Yeni bir dil öğrenmenin önemine de vurgu yapan Başkan Atay, “Eğitimimize katılan tüm kadınlarımızı kutluyorum. Her şeyden önce cesaretiniz için, mücadele azminizden ve öğrenme isteğinizden dolayı kutluyorum. Bu sefer olmadı ama bir dahaki sefere de bu eğitimimiz kapsamında yurtdışına hep birlikte gideceğiz. Belediye meclis üyelerimizle, hep birlikte bu başarının bir ödülü olarak sizleri gelecek kurstan sonra yurtdışına da götüreceğiz, bunun sözünü burada veriyorum” dedi.

"PROJELER DEVAM EDECEK"

Kadınlara yönelik istihdam projelerinin devam edeceğini kaydeden Başkan Atay, “Bu ülkenin kurtuluş bağımsızlığına kavuşmasında kadınların çok önemli bir rolü olduğu bilincindeyim. Ne kadar hizmet etsek az. Benim görevim sizin yaşantınızın kalitesini artıracak isteklerinizin altyapısını oluşturmaktır. Bu daha başlangıç.  Önümüzdeki hafta yeni bir projenin daha müjdesini vereceğiz. Bir fabrika kuruyoruz. Urla’ya özgü bilinen enginar en verimli ve en iyi Efeler de yetişiyor.  Kendi değerimizi topluma kabul ettireceğiz. Kuracağımız enginar fabrikasında yalnız kadınlar çalışacak. Yeni bir dil bilmek, uluslararası bir dil bilmek çok önemli. Çocuklarımızın CV’leri yabancı dillerle dolu. İş bulamıyorlar. Çocuklarımıza yaratıcılık hissi verilmesi gerekiyor. Dün Halk eğitim müdürüyle imzaladığımız protokol gereğince eğitimlerine katkı yapacak, yeteneklerini artıracak, iş bulmalarını kolaylaştıracak bir görev üstlendim onu da yerine getireceğim." dedi. 

BAŞKAN ATAY'A TEŞEKKÜR

Törende konuşan Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşen Altuntaş da Başkan Atay’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Ben bir eğitimciyim. Çok yoğun çalışıyoruz. Çalışırken tek düşündüğümüz kafamızın dağılabileceği, farklı bir ülkeye gittiğimizde iletişim kurabileceğimiz, anlatabileceğimiz bir fırsat sunulmasıydı. Özellikle ülkemizde kadınlara daha fazla fırsat sunulmalı.  Eğitim ailede başlar okulla devam eder. Ve doğru yönlendirilen bireylerin önleri hep açık olur. Böyle bir fırsat için tüm kadınlar adına, projeyi düşünen herkese, başkanımız Mehmet Fatih Atay’a ve öğretmenimiz İlke Toyran’a teşekkür ederim.” dedi.
Törende, Cevriye Tapan, Raziye öner Naime Nesrin Ağın,  Zerrin Altıntuğ, Süreyya Sezgin ve Ayşen Altuntaş plaket aldı.