Aydın Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi 1. Toplantısı, Germencik Belediyesi Toplantı Salonu'nda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

ÇERÇİOĞLU'NA 'MASAK' SORUSU
Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde AK Parti Grubu, hükümete yakın bazı yayın kuruluşlarının gündeme getirdi MASAK Raporu konusunu meclise taşıdı. AK Parti Grup Başkanı Mustafa Arı, "MASAK tarafından yapılan incelemede MASAK raporlarına yansıdığı iddia edilen ve Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yönetici pozisyonunda çalışan bazı personellerin söz konusu Avcılar Belediyesi'nde ki soruşturmada adı geçen E-Yöntem A.Ş.'nin yıllara sabit para transferleri yapıldığına yönelik iddialar gündemde... Aydın yerel basınında MASAK raporuna yansıdığı iddia edilen, belediye ve şirketlerde çalışan yöneticilere usulsüz, yasadışı veya şüphe uyandırıcı para transferleri yapıldığı iddiaları var. Bunlar benim tarafımdan dile getirilmedi, Aydın basınında yaklaşık 20 gündür, 1 aydır bu iddialar var. Öncelikle bu süre içerisinde iddiaların gerçekliği veya gerçek dışı oluşu ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi veya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bir açıklama duymadık. Böyle bir vaka var mıdır?"

RAPOR NEREDE?
Arı'nın sözlerine yanıt veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "MASAK raporu nerede? Ben hiç görmedim MASAK raporunu, sizde gören var mı? MASAK raporu nerede yayınlandı? Bir verin görelim elimizde" dedi. Yeniden söz alan AK Partili Arı "Sayın Başkan, eğer ihtiyaç hissederseniz geriye dönük olarak kayıtlardan tekrar bakabililrsiniz" ifadeleriyle yanıt verdi. Başkan Çerçioğlu ise yaptığı açıklamada "Arkadaşlar bizim belediyemizde böyle bir yolsuzluk, usulsüzlük olmamıştır; yargıya intikal ettiyse de zaten bunun yargı gereğini yapar. Ama söylüyorum; herhangi bir bürokratımızın yolsuzluğu, usulsüzlüğü yoktur, siz yerel basında çıkanları takip edipte bunu soruyorsanız biz de birçok soru sorarız size" diye konuştu.

MECLİSİ BİTİMİ TARTIŞMA
Meclisin kapanmasının ardından ise AK Parti Grubu ile CHP Grubu arasında sözlü tartışma yaşandı. Özellikle AK Parti Grup Başkanı Mustafa Arı ile CHP Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş ve CHP'li Büyükşehir Meclis Üyesi Ulvi Yıldırımkahraman arasında sert tartışmaların yaşandığı görüldü. Meclis üyelerinin de araya girmesi ile taratışma büyümeden sonlandırıldı.