Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, geçtiğimiz ay Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan önemli bir projeyi, Kemer Mahallesi’nde hayata geçirdi. “Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu parktan yararlanırken, ileride bilim adamı olabilecekleri, Nobel ödülü alabilecekleri yönünde hayaller kurmalarını istedik.” diyen Başkan Atay, açılış töreninde yaptığı konuşmasında bu nedenle matematik ve bilim parkına Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verildiğini açıklamıştı. Bugünse Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Başkan Atay’a gönderdiği anlamlı bir mektupla teşekkür etti.

“BÜYÜK BİR ŞÜKRAN VE GURUR KAYNAĞI”
Aydın’da yapılan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’na kendisinin adının verilmesinin büyük bir şükran ve gurur kaynağı olduğunu belirten Bilim İnsanı Sancar, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Belediye Başkanım ve değerli Aydınlı kardeşlerim, Aydın’da yapılan ‘Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’na benim adımı vermeniz, benim için büyük bir şükran ve gurur kaynağıdır. Sağ olun! Bu vesileyle, bunu gerçekleştiren Efeler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Atay’a ve onun nezdinde tüm Aydınlı kardeşlerime teşekkür eder; çocuklarımıza böyle değerli bir eğitim olanağı sağladıkları için tebrik ederim. Aydın, Kurtuluş Savaşı’mızda efeleriyle, kadını, erkeği ve çocuğuyla kutsal ülkemizin özgürlüğünü yaşatmakta önderlik etmiştir. Şimdi ise, bu ve bunun gibi girişimlerle ülkemizin bilim ve teknolojide ilerlemesi, bu alanlarda önder bir ülke olması yolunda Aydın, tekrar gerçek bir vatanseverlik örneği vermiştir. Girişiminiz hayırlı ve uğurlu olsun der, Aydınlı kardeşlerime derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

“ÇOCUKLARIMIZIN BİLİMLE İÇ İÇE BÜYÜMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Prof. Dr. Aziz Sancar’ın mektubunu resmi sosyal medya hesaplarından paylaşan Başkan Atay, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Hocamız, gururumuz Prof. Dr. Aziz Sancar'ın mektubu beni ve tüm ekip arkadaşlarımı çok mutlu etti. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ sözünden güç alarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilimle ve matematikle iç içe büyümesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’mız, tekrar Efeler’imize uğurlu olsun.”

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ