Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ramazan bereketini vatandaşların sofralarına taşımak için her gün 25 bin kişilik iftarlık hazırlayıp vatandaşların evlerine teslim ediyor. Maskesini takıp mutfağa giderek çalışmaları kontrol eden Başkan Özlem Çerçioğlu, “Vatandaşlarımızla dayanışmamızı daima sürdüreceğiz” dedi. 

Pandemiyle birlikte yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte dayanışmanın daha önemli hale geldiği bu Ramazan ayında, Aydın Büyükşehir’in yemek fabrikasında özel hazırlıklar yapıldı.

HER GÜN 25 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ DAĞITILACAK

Ramazan'dan önce de binlerce aile için her gün yemek hazırlanan yemek fabrikasında üretilen iftar yemekleri 25 bin kişiye ulaştırılacak. Gıda mühendisleri ve usta aşçıların gözetiminde yapılan yemekler, steril koşullarda hazırlanıp özel şekilde paketlenerek vatandaşların iftar sofralarıyla buluşturulacak. 

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: MESAFELER OLSA DA GÖNÜLLERİMİZ BİR

Yemeklerin pişirilme sürecini mutfağa giderek bizzat denetleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şöyle konuştu:

"Bir kez daha bolluğun, bereketin, bağışlamanın, dayanışmanın ve kardeşliğin ayı olan Ramazan'ı yaşıyoruz. Pandeminin bittiği, tekrar bir arada iftarımızı açtığımız ramazanların hayalini yaşıyoruz. Bu yıl maalesef ki pandemi nedeniyle bir araya gelemiyoruz fakat gönlümüz hep birlikte. Yemek fabrikamızda hazırladığımız yemeklerle vatandaşlarımızın sofralarına misafir oluyoruz. Vatandaşlarımızla dayanışmamızı daima sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızın tuttukları oruçların kabul olmasını, Ramazan'ın ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.”