Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Esnaf Odası ziyaretinde koronavirüs tedbirleri nedeniyle aylardır kapalı olan restoran ve kahvehane işletmecileri ile çalışanlarının itirazlarına destek verdi. Kısıtlamalar nedeniyle küçük esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Çerçioğlu, otel restoranlarının açık olduğunu hatırlatarak, “Aç millet aç. Adil olmak lazım, herkese eşit yaklaşmak lazım” dedi.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Aydın programı kapsamında Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.

Başkan Çerçioğlu, koronavirüs tedbirleri nedeniyle aylardır kapalı olan restoran ve kahvehanelerle ilgili çözüm bulunması çağrısında bulundu. Otel restoranlarının açık olduğunu hatırlatan Çerçioğlu, “Bugün otellerin restoranları açık mı? Açık. HES Kodu uygulanıyor. Maske, mesafe, masalarda hijyen ayarlanıyor. Kardeşim o zaman küçük esnafımız restorantını, kahvesini aynı uygulama yapamaz mıyız?” dedi.

İNSANLAR BİR TAS ÇORBAYI BULAMIYOR

Esnafın kısıtlamalar nedeniyle çok zor bir dönem geçirdiğini vurgulayan Başkan Çerçioğlu, “Arkadaşlarımız, başkanlarımız kibarlıklarını hiç bozmadılar. Aç millet aç. Biz bu süreçte her zaman fakir, fukara, garip gurabanın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz ama insanlar bir tas çorbayı bulamıyor” diye konuştu.

Herkese eşit ve adil davranılması gerektiğinin altını çizen Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otellerin restoranları açıksa aynı kurallara diğerlerini de açalım veya bu işin çaresi kapatalım 14 gün tamamen kurtulalım. Yani şunu söylemek istiyorum; adil olmak lazım, herkese eşit yaklaşmak lazım. Kusura bakmayın Aydın milliyetçiliği yapacağım. Sonuna kadar da savunacağım. Orası açılıyor da burası açılmıyor. Neye göre? Otellerde ne uygulanıyorsa restoranlarda, kahvelerde, Aydın esnafımız diyor ki; biz otellerde uygulanan kuralların iki katı kurallara razıyız. HES koduyla giriş olsun, mesafemizi koyalım artık bizi açın."