Başarısıyla adından tüm Türkiye'de söz ettiren ve örnek gösterilen Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezi, çalışmalarını sürdürüyor.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın da sık sık ziyaret ederek çalışmaları incelediği, son olarak merkez bünyesinde bir mama fabrikası kurulması talimatını verdiği Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezi 19 kişilik alanında uzman kadrosu ile 24 saat hizmet veriyor. 200'den fazla köpek ile 100'den fazla kedinin bakımının sürdüğü merkezde ameliyatlar da gerçekleştiriliyor. Türkiye'de birçok barınak ve hayvan bakım merkezinde bulunmayan kan sayım cihazı ve ultrason aleti ile can dostların bakımının gerçekleştirildiği merkezde son olarak kurulan yavru bakım alanı ile dünyaya gözlerini yeni açan köpeklerin daha sağlıklı yetiştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Yavru bakım alanında gerçekleştirilen çalışmalar ile yavruların arasında hastalık geçişi de engellenmiş oluyor.

BİNLERCE ÇAĞRIYA ANINDA CEVAP VERİLDİ
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın talimatı ile 2021 yılında gücüne güç katan merkezin 1 yıl içerisindeki başarısı da göz dolduruyor. 2021 yılında gelen 8 bin 147 ihbara hızla cevap veren Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezi, bakıma muhtaç can dostların yardımına yetişti. Ayrıca merkezde, 1 yıl içerisinde bin 279'u köpek, 416'sı kedi olmak üzere bin 691 can dostun kısırlaştırma işlemi gerçekleştirildi.

BAŞKAN ATABAY: DİDİM'DE CAN DOSTLARIMIZ EMİN ELLERDE
Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezi personellerine teşekkür ederek sokak hayvanları için çalışmalarının artarak süreceğini söyleyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Didimimiz hayvan dostu bir kent. Geçmişte de can dostlarımız için birçok karar aldık ve son olarak mama fabrikasının yapımına başladık. Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezimiz de gerçekten başarısı ile göz dolduran, örnek gösterilen bir yer haline geldi. Ben, burada emek veren bütün arkadaşlarımıza, hekimlerimize teşekkür ederim. Onların başarılı çalışmaları bizleri gururlandırıyor" dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ