Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Aydın Şube Başkanı Kaan Çalışkan arasında imzalanan protokol ile Efeler’de Acil Afet Haberleşme ve Amatör Telsiz İstasyonu kurulacak, böylece kentte olası bir afet yaşanması halinde, acil afet haberleşme sistemlerinin geliştirilmesi sağlanacak ve haberleşmede aksama yaşanmayacak.

OLASI BİR DEPREMDE HABERLEŞME AKSAMAYACAK

Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Atay, “Öncelikle gerçekleştirdiğimiz deprem calıştayına gelerek, bizleri dernek olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirdiği için Kaan Çalışkan’a çok teşekkür ederim. Yaptıklarını bizimle paylaştı, bizi bilgilendirdi. Ve bu bilgiler doğrultusunda yaptıkları işin ne kadar doğru, ne kadar önemli bir iş olduğunu öğrendik. Kuracağımız istasyon ile toplumumuza deprem olduğu zaman ne kadar yararlı olacağına inandığımız için bugün bu protokole imza atıyoruz. Kaan Çalışkan’a, Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Duruoğlu’na, Efeler Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Hanife Munglay’a çok teşekkür ederim. Onlar bu çalışmalarla toplumun böle bir felaket olduğu zaman en az hasarla atlatılabilme konusundaki duyarlılıklarını ortaya koydular. Bizim yerel yöneticiler olarak sorumluluğumuz bu duyarlı davranışlarına gerekli olan alt yapıyı sağlamak ve hizmet etmektir. Efeler halkımız adına bir kez daha kendilerine teşekkür ederim.” diye konuştu.

“UYDU HABERLEŞMESİ, UZAY ÇALIŞMALARI VE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Aydın Şube Başkanı Kaan Çalışkan ise şöyle konuştu:

“Bugün burada Efeler Belediyemizle dernek şubemiz arasında şehrimizde olası bir afet yaşanması seklinde acil afet haberleşme sistemlerinin geliştirilmesi ve şehrimizde haberleşmenin aksamaması için bir protokole imza atıyoruz. Afet durumları dışında da şehrimizde artık öğrencilerimize ait uydu haberleşmesi uzay çalışmaları ve bilimsel çalışmalar yapılıyor olacak. Bu konuda bize destek veren ve bu protokole imza atan Başkanımız Sayın Fatih Atay’a da teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi sunuyoruz.”