Efeler Belediyesi Meclisi 2022 yılı ilk toplantısı Efeler Belediye Başkan Mehmet Fatih Atay başkanlığında gerçekleştirildi.

Mecliste Efebel Anonim Şirketi’nin sermaye arttırılması konusu AK Parti Grubu ile Başkan Atay’ı karşı karşıya getirdi.

Sermaye artırımına karşı olduklarını ve yapılan aktarımın belediyeler kanuna aykırı olduğunu dile getiren AK Parti Belediye Meclis üyesi Neşe Menderes “Bu yedinci sermaye artışı yapışımız. Sizin için üzüldüm. Bunu ancak yedinci defada anlıyorsunuz. Bizim bir şirketimiz var, yüzde yüz bize ait bir şirket. Bu şirketin sermaye artırımının da bir yönetimi var. Bu yedinci yapışımız. Daha önce irdelemeyip bu sefer irdelemeniz beni üzdü” dedi.

Menderes’e yanıt veren Başkan Atay ise mahkeme kararını uyguladıklarını belirterek “İşlemi usulsüz gibi anlatıyorsunuz. İşlem usulsüz değildir, işlem usulsüz olursa mahkeme reddeder. Mahkeme usule uygundur fakat bunun kararını meclis verir diyor. Biz de bunun kararını vereceğiz. Sanki bir usulsüzlük yapıyormuşuz gibi konuşuyorsunuz. Denetim Kurulu üyeleri gelsin, şirketleri didik didik edin arkadaş. Her şeyimiz açık ya. Gelin isteyin. Gel de ki bana, ben şirketlerle ilgili bilgi almak istiyorum deyin, biz tüm bilgileri verelim. Genel müdürlerimiz, bu isteğiniz doğrultusunda gelip şirketlerimizin hepsini burada grafiklerle size anlatacak. Ama herkes gelecek. Gelmeyen Belediye Meclis Üyesi olmayacak. Siz istiyorsunuz, hepiniz geleceksiniz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ