Efelerli vatandaşların keyifli vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri, çocukların gönüllerince oynayıp eğlenebilecekleri “Süleyman Seba Parkı”nın açılışı Adnan Menderes Mahallesi’nde düzenlenen törenle gerçekleşti.

Açılış törenine; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, MHP Aydın il Başkanı Haluk Alıcık, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman, CHP Sultanhisar İlçe Başkanı Davut Yavuz, Efeler Belediyesi meclis üyeleri, Aydın Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Erdal Çıldır, Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Taşkın Cerit, dernek yönetimi ve üyeleri, usta tiyatro sanatçıları Tuna Arman, Somer Karvan, Umut Oğuz, Suat İnal, Ceren Bayır, Ebru Karanfilci ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU BAŞKAN ATAY’I KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış dolayısıyla Başkan Atay’a tebrik mesajı gönderdi. Kılıçdaroğlu mesajında, “Efeler Belediyemiz tarafından Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmete açılan, Süleyman Seba Parkı’nın açılış törenine nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim. Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın adını, pir parka vererek bu değerli ismin gelecek kuşaklara miras kalmasını sağlayan belediyemizi ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ı kutluyor; açılışa katılan tüm Efelerli misafirlerimize sevgiyle selamlarımı iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ATAY: “SÜLEYMAN SEBA İSMİ BİR PARKIN ÖTESİNDE ANLAM TAŞIYOR”

Süleyman Seba isminin saygınlığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Burası bir semtin içerisinde bir park yerinin açılışından daha öte bir anlam taşıyor. Süleyman Seba adı; örneğin tiyatroda Yıldız Kenter, siyasette Bülent Ecevit gibi zarafeti, nezaketi, saygınlığı temsil eden bir isimdir, bir semboldür. Futbol deyince de herkesin saygı duyduğu bir isimdir Süleyman Seba. O nedenle bunu Beşiktaşlılıktan çok daha öte bir simge olarak, bir ahlak olarak, bir sevginin bütün topluma yayılması olarak görüyoruz” dedi.

VATANDAŞA SORDU YENİ PARKLAR İÇİN ONAY ALDI

Parka isim verilirken kulüpçülük yapılmadığını vurgulayan Başkan Atay, söz verdikleri üzere Fenerbahçeliler için de bir park yapacaklarını hatırlattı. Konuşmasının devamında yapılacak yeni bir başka parka da Gençlerbirliği’nin merhum başkanı İlhan Cavcav’ın ismini vermek için törene katılanlardan izin isteyen Başkan Atay, ”Şimdi sizlerle beraber bir oylama yapmak istiyorum. Biliyorsunuz 12 yıl Gençlerbirliği Genel Sekreterliği yaptım. Spor yasasının çıkmasında milletvekiliyken de çok emeğim geçti. Türk sporuna çok büyük katkılar sunan isimlerden biri de İlhan Cavcav’dır. Onun adına da park yapmak istiyoruz, onay veriyor musunuz?” diye sordu, vatandaşlar da Efeler Belediye Başkanı Atay’ın önerisini alkışlarla kabul etti. Başkan Atay konuşmasını, Süleyman Seba Parkı’nın Efeler’e hayırlı olması temennisiyle noktaladı.

BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ BAŞKANI CERİT: “BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR EDERİZ”

Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Taşkın Cerit ise Aydın’ın bir spor şehri olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Aydın, spor anlamında son yıllarda biraz pas tutmuş bir şehir. Başkanımız Mehmet Fatih Atay, Efelerspor ile birlikte bu konuda yeni bir ışık yaktı. Dolayısıyla tekrar kendileri başta olmak üzere Efelerspor’umuzun şampiyonluğunu kutluyorum. Kendisi çok kıymetli bir spor adamı olduğu için geçmişte Türk sporuna gerek kulüp, gerek milli takımlar düzeyinde çeşitli hizmetlerde bulunduğu için bizim sporla ilgili taleplerimizi kırmıyorlar. Süleyman Seba futbolun üstünde bir değer. Beşiktaş’ın da önüne geçmiş bir isim. Gerek futbolculuğuyla, karakteriyle, yöneticiliğiyle halen daha bir idol. Onun ismini bu parka layık görmek bizler için çok büyük bir çabaydı. Talebimizi başkanımıza ilettik, başkanımız ve değerli meclis üyeleri de bu talebi oybirliği ile kabul ettiler. Huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Adnan Menderes Mahallesi gibi gelişmekte olan bir mahallede bu parkın olması bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Dernek yönetim kurulu olarak göreve geldiğimizde Süleyman Seba Parkı’nı açmak için üyelerimize bir söz vermiştik. Bugün huzurlarınızda bu sözü tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel park artık Adnan Menderes Mahallesi sakinlerine, Beşiktaşlılara ve tüm Efeler halkına emanet.”

MUHTAR UYGUN: “BAŞKANIMIZIN HİZMETLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sedat Uygun ise; “Beşiktaş Spor Kulübü ile ismi özdeşleşmiş sporcu, başkan, onursal başkan Süleyman Seba adının yaşatılacağı parkın açılışı ile aralıksız devam eden hizmetlerinden dolayı başta Başkanım Sayın Mehmet Fatih Atay’a ve de tüm ekibine şahsım ve Adnan Menderes Mahallesi’nin güzide sakinleri adına teşekkürler ediyorum. Parkımız mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, davetliler ve törene katılanlarla birlikte kırmızı kurdeleyi kesip Süleyman Seba Parkı’nı hizmete açtı. Başkan Atay törene katılanlarla birlikte parkı gezip, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ