Efeler’in Zeybek Mahallesi’nde bulunan, TOKİ bölgesine yakın bir bölgede bulunan 187 hektarlık alanda yeni bir semt yaratılması konusunda adım atıldı. Başkan Mehmet Fatih Atay, ilçede ilk kez bu kadar büyük bir alanda yeni bir şehirleşme olacağını kaydederek “imar müdürlerimiz, komisyon üyelerimizin her biri bu planı hazırlarken yeni şehirleşme için özen gösterdiler. Düzgün, yeşil alanlarının çok olmasını önemseyen, caddeleri geniş olan ve Efeler’e yakışır bir semt olması için özen gösterdiler. Yeşil alan 3 kat arttı. Bu çalışma gizlilik içinde yapıldı. Bütün bilgiler Büyükşehir’e gidecektir ve orada onaylanacaktır. Bu gizlilik Büyükşehir onayına kadar sürecektir” şeklinde konuştu.

Mecliste plan bütçe ile imar komisyonlarından alınan kararlar ele alındı. Üç ayrı müdürlükte yetersiz kalan ödenekler için hazırlanan ek taslak bütçe meclis onayından geçti.

Ayrıca Cumhuriyet ve Meşrutiyet mahallelerinde bulunan “temel eğitim alanı” vasıflı iki alanın “orta okul alanı” kullanımına dönüştürüldü. Böylece iki mahallede iki yeni orta okulunun yapılmasının önü açıldı. Konuyu hızla Büyükşehir gündemine aktaracaklarını söyleyen Atary, “döviz kuru sebebiyle fiyatlarda oynamalar var. Müteahhitlerimizin talebi acil” ifadesini kullandı.

*Top secret: Çok gizli

HABER: ENDER ALDANMAZ

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ