Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı meclis toplantısının ilk oturumu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleşti. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Aydın Su ve Kanalizasyon idaresi (ASKİ) 2022 yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmesi kararlaştırıldı. 

Toplantı esnasında AK Partili belediye meclis üyesi Neşe Menderes, bütçe hakkında bilgi sahip olmak istediklerini belirtti. Başkan Çerçioğlu ise bütçenin komisyon tarafından hazırlanacağını belirtti. Menderes’in “taslak da mı belli değil?” sorusuna yanıt veren Çerçioğlu, “taslak da komisyon tarafından belirlenecek” diyerek yanıt verdi.

Ayrıca ASKİ’de yetkili sendika ile toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalanması için yetki verilmesi konusu komisyonlara sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi planlanma görüşmelerinin ve ilçe belediye bütçelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası ve Söke belediyelerinin 2021 mali yılı bütçesine ek ödenek verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi kararlaştırıldı. Öte yandan mecliste ihtiyaç sahibi görme engelli vatandaşlara destek sağlanması amacıyla beyaz baston alımı yapılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu ve Engelliler Komisyonu’na sevk edildi.

Meclis sonunda İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve belediyede teftiş yapan memurlar tarafından hazırlanan rapor meclis gündemine sunuldu. Yapılan teftişi sonucunda hazırlanan raporda kamu zararı bulunulmadığı ve rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kapsamında bir suç tespiti olmadığı vurgulandı. Hazırlanan raporda Başkan Çerçioğlu’nun yaptığı hizmetlerin memnuniyet verici olduğu vurgulandı.