Kuşadası Belediyesi tarafından doğal afet, olumsuz hava koşulları ve benzeri durumlarda yaşanabilecek olumsuzluklara anında çözüm bulması amacıyla özel olarak tasarlanan "Acil Müdahale Araçları" kent genelindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Sahil Siteleri kıyısında ölü bir halde bulunan büyükbaş hayvan, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince Acil Müdahele Aracı'na yüklendikten sonra kireçlenip, gömüldü. 

KUŞADASI BELEDİYESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kuşadası'nın Karaova Mahallesi sahilinde yürüyüşe çıkan vatandaşlar, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ni (EKODOSD) arayarak, denizde yaralı Akdeniz foku olduğunu bildirdi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, beraberindeki ekip ile bölgeye gitti. Ekipler, kıyıdan yaklaşık 10 metre açıkta hareketsiz duran hayvanın büyükbaş hayvan ölüsü olduğunu belirledi.

Dernekten gelen yardım talebi üzerine Sahil Siteleri'ne giden Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanı kepçeyle denizden çıkardı. Acil Müdahele Aracı'na yüklenen büyükbaş hayvan, daha sonra herhangi bir hastalık riski oluşturmaması için kireçlenip, gömüldü.