Kuşadası Belediyesi’nin kuvvetli yağış, şiddetli rüzgar ve fırtına gibi kötü hava koşullarında kentte yaşanabilecek aksaklıkları en aza indirmek için başlattığı hazırlıklarda Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri koordineli bir biçimde hareket ediyor.

Çalışmalar kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından Kademe Amirliği’nde bulunan demir atölyesinde öz kaynaklar kullanılarak her ay yaklaşık 100 metre yağmur suyu ızgarası imal ediliyor. İhtiyaca göre çeşitli ebatlarda döküm demirden yapılan ızgaralar, ekiplerce önceden belirlenen bölgelere yerleştiriyor. Ayrıca eskiyen yağmur suyu ızgaraları yenileriyle değiştiriliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerse kent genelinde yağmur suyu hattı mazgallarından su geçişini engelleyen yabancı maddeleri temizliyor. Çalışmada mazgalların altında bulunan pet şişe, sigara izmariti, plastik ambalaj, kuru ağaç dalları, toprak ve hafriyat kalıntıları Kuşadası Belediyesi’ne ait vakum aracıyla alınıyor. Bu kapsamda son olarak Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan Hamit Kaplan ve Celal Atik Sokak’ta çalışma yürüten ekipler, bugüne kadar yaklaşık 1000 mazgalın içini temizleyerek yeniledi.

 SOĞUK HAVALARDA CAN DOSTLARA SICAK YUVA

 Bugüne kadar özgün mimarisiyle Kuşadası’na birçok temalı park kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Kuşadalıların sıklıkla ziyaret ettiği park ve yeşil alanlarda bakım, temizlik ve onarım işlerini gerçekleştiriyor. Dereler, kanallar ve yol kenarlarında büyüyen otları da temizleyen ekipler bir yandan da şiddetli esen rüzgar ve fırtınada ağaçların tehlike oluşturabilecek dallarını buduyor. Çalışmalarda parklardaki kedi ve köpek evlerinin tamiratı da yapılarak can dostların yuvaları kış mevsimi için korunaklı bir hale getiriliyor.