Kuşadası’nın Ege ve Karaova Mahallesi ile sahil bandında son 1 ayda yaşanan hırsızlık olaylarında döküm demirden imal edilen yaklaşık 100 metretül yağmur suyu ızgarası çalındı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, hurda olarak satılan yağmur suyu ızgaralarını çalanların kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı. Geçen hafta Karaova Mahallesi’ndeki çocuk parkından sökülen çit ve oyun gruplarının yüklendiği bir kamyonet de Kuşadası Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından takip edilip, kameraya kaydedildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Görüntülerden plakası tespit edilen kamyonetin sahibi hakkında belediye yetkileri tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgelerde yaşayan vatandaşlar da şüphelilerin bir an önce yakalanması için yetkililere çağrı yaptı. Ege Mahallesi Muhtarı Halis Suvari, “Bunu yapanların Kuşadası’na çevre il ve ilçelerden geldiklerini biliyoruz. Geçmiş yıllarda da aynı sorunla karşılaşmıştık” dedi.

Sahil bandında mısır satan Sefer Erkıvanç ise, “Benim de geçen hafta tezgahımdaki demir kapaklar ile kazanım aynı kişiler tarafından çalındı. Belediye, mağduriyetimi anında giderdi. Böyle bir olayı bir daha yaşamak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 “POLİS VEYA ZABITAYI ARAYIN”
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de, “Kuşadası’nda yaşayan hemşehrilerimizden bu tarz bir olaya şahit olmaları halinde hemen 155 Polis ya da 153 Zabıta ihbar hattını aramalarını istiyoruz. Kentimizde kötü niyetli kişilerin sebep olduğu hırsızlık olaylarına izin vermemeliyiz. Kuşadası Belediyesi olarak herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çalınan yağmur suyu ızgaralarının yerine yenilerini monte ediyoruz” dedi.

BELEDİTE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ