Kuşadası Belediyesi kente kazandırılacak yeni meydan projesinde son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Ömer Günel, basın mensuplarına, çevre esnafına ve vatandaşlara projenin ayrıntıları ile ilgili bilgiler verdi. Erkan Yücel Sahnesi’nde yapılan toplantıya vatandaşların yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yaptığı konuşmada çalışmanın proje ile birlikte belediye binasının olduğu bölge ile belediye dükkanları, Dutlu Park ve Sait Gürpınar Park Alanları’nın tamamını içine alan ve toplamda 18 bin metrekarelik alanı kapsayacağını belirtti.

 Projede ayrıca yer altı otoparkı, mevcut haklar korunarak ticari alanlar, çocuk oyun alanları ve etkinlik alanlarının kente kazandırılacağını vurgulayan Başkan Günel, turizm kenti olmalarına karşın ilçenin meydanının bulunmadığını ve proje ile Kuşadası’nın meydana kavuşacağını kaydetti.

KUŞADASI BELEDİYECİLİK TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ BİR ATAKLA BÜYÜYORUZ
Başkan Günel kent genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili verdiği bilgide “Kentimize bir meydan kazandırmak, şehre nefes aldırmak ve olabildiğince kentin görüntüsünü ve vizyonunu bir turizm kenti olarak değiştirmeyi amaçlıyoruz.  Meydanı olmayan tek turizm kentiyiz diyebilirim ya da meydanı olmayan az kentlerden biriyiz. Kuşadası yıllar içinde rantın getirdiği sonuç ile Kuşadası’nda  bol miktarda inşaat oluşmuş. Hem kentimizi hep parmakla gösterilen bir turizm kenti olmaya doğru büyütelim hem de hemşerilerimizin menfaatlerine sahip çıkalım istiyoruz. Bu sene çıtayı aştık, iki yıla göre daha da çalışmalarımızı büyütüyoruz. Görenler biliyor. Grand ve Orient Bazaar bölgesine girdik, bütün eski mahalleyi elden geçiriyoruz.. Eski Kuşadası bölgesi olan İkioluklu, Yıldırım Caddesi, Aslanlar Caddesi, Anıt sokak bütün o bölgeyi alt yapısıyla beraber yeniliyoruz. 53-54 senedir girilmemiş bir bölge burası… Toprak sahalarının ihalesi hazır onu da önümüzdeki günlerde yapacağız. Davutlar’ın yüzde 70-80’inin alt yapısını yapıyoruz şu an… Yani üçüncü yılımızda bu kadar zorluğa rağmen Kuşadası belediyecilik tarihinde görülmemiş bir atakla büyüyoruz” şeklinde konuştu.

2023 YAZ SEZONUNA YETİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ
Yürütülen çalışmalar içerisinde kendisini en çok heyecanlandıran projenin meydan projesi olduğunu dile getiren Günel, esnafa ayrılan alan ile ilgili de bilgi verdi. Günel, “Ama bu kadar iş arasında beni en çok heyecanlandıran yer burası. Çünkü burası bu kentte yaşayan, bu kenti ziyaret eden herkesin kullanacağı bir alan ve kentimize vizyon katacak bir alan. İlk günden beri bu kadar mutluluğun yanında beni kaygılandıran şey esnaf arkadaşlarımın olabildiğince az mağdur olmasını sağlamaktı. Size karşı samimi oldum, bu işe başladığımız andan itibaren yalan söylemedim, tam tersi gerçekleri olabildiğince keskin söylemeye çalıştım ki yarın kendinizi aldatılmış hissetmeyin diye. Bu projede bizi mutlu eden tahminimizden daha fazla ticari alan çıkması… Dolayısıyla bu bölgede olması gereken doğası itibari ile yaptığı işin niteliği itibari ile kent meydanında bulunabilecek olan birçok iş yerimize yer verebiliyoruz gibi gözüküyor. Seçenekli sunduk, restoran 200 metrekare kullanacaktır, mandıra 30 metrekare kullanacaktır, kasap 40 metrekare kullanacaktır. Dolayısıyla kullanıma ve talebe göre buradaki ticari alanların sayısını şekillendirebiliriz. Esnaf arkadaşlarımı mağdur etmem. Burada karşılayamadığımızı alanı toprak sahaya yaptığımız alanda, orada karşılayamadığımızı belediye iş merkezinde yapacak olduğumuz alanda karşılamak için çabalayacağım. Esnaf bazındaki arkadaşlarımızı özellikle kent meydanında doku itibari ile uygun olan arkadaşlarımıza öncelikle buradan yer vereceğiz. Ocak sonuna kadar anlaşmıştık esnaf arkadaşlarımızla… Biz düğün salonunu boşalttık ve yıkmaya başlıyoruz. Tariş’teki binamız Ocak sonunda bitiyor ve taşınmaya başlıyoruz. Söz verdiğimiz tarihte yıkıma başlayacağız ve devam edeceğiz. Bu projeyi 2023 yaz sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ