Akdeniz zeytin havzasının hem üretici sayısı hem de sertifikalandırılan tarım arazileri bakımından en kapsamlı organik tarım projesi, GÜNZEYDER, Çine Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği “Organik Zeytin Festivali” görücüye çıkıyor.

Etkinlik programında yer alan “zeytinin delice yolculuğu” adlı fotoğraf sergisi, Çine Hükümet Meydan’ında, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer,Ziraat odası başkanı Osman Eşiyok, Günzeyder Başkanı Osman Aydın, Çine CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, muhtarlar ve yurttaşların katıldığı bir törenle açıldı.

“KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHP ÇIKMALIYIZ”
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer “Zeytin, Güneyege coğrafyasının en önemli değerlerinden biri 2 yıl önce planladığımız ama pandemi nedeniyle yapamadığımız “organik zeytin festivalini” bu yıl özlem ve coşkuyla yapıyoruz. Kültürel değerlerimize sahip çıkacağız. Güneyege’nin doğa ve kültürel değerlerini olağanüstü bir duyarlılıkla belgeleyen Bodrum Fotoğrafçılar Derneğine BODFAD’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“HER TÜRLÜ İYİ NİYETLİ ÇABANIN YANINDAYIZ”
Bodrum fotoğrafçılar Derneği BODFAD Başkanı Yasin BALCI’da “BODFAD olarak Güneyege de doğadan ve doğadostu tarımdan yana olan her türlü iyi niyetli çabanın yanındayız. “Zeytinin delice yolculuğu” sergisi sivil toplumun el el üstüne konunca neleri başarabileceğinin en somut kanıtıdır.”

Çine Hükümet Meydanında açılan sergide, Metin Akyol, Semra Bağdat, Nursel Özkan Yılmaz, Handan Özmen, Asuman Ünel, Erol Yılmaz, Yasin BALCI ’dan oluşan fotoğraf sanatçıları, 65 fotoğrafla yer aldı.

Cumartesi günü, Kuvayi Milliye Parkında devam edecek olan etkinlikte, Uygun Aksoy, Nedim Atilla, Zeynep Delen Nircan zeytin, zeytinyağı ve organik tarımın sorunları ve çözüm yolları üzerine söyleşiler yapacak. Doğa koruma, organik tarım, doğa ve çiftçi dostu tarım mücadelesine ömrünü adayan Victor Ananias, Ali Ekber Yıldırım, Uygun Aksoy gibi isimler için hazırlanan ve asırlık zeytin ağaçlarına çevre ve organik tarım öncülerininisimlerinin verilmesiyle oluşacak “Zeytin Şükran Ormanı’nı” 20 Kasım Cumartesi günü açılacak. Pazar günü, Dil Tengi konseri Serhan Asker’in sunduğu “Görkemli Hatıralar” programında yer alacak

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ