Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın yerel seçim vaatlerinden olan Gündüz Bakımevi'nin ikincisi Mimar Sinan Mahallesi'nde hayata geçirildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI
Açılış törenine, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, eşi Güneş Atay, Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Aydın’daki dernek ve oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda ebeveyn de katıldı.

Törene telgraf ile mesaj gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “açılış töreni için yaptığınız nazik davete teşekkür ederim. Dünyanın en güzel canlıları olan çocuklarımız için hayata geçirilen Gündüz Bakımevi’nin Efeler ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamlı çalışma için Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay ve değerli çalışma arkadaşlarını tebrik eder, açılışa katılan vatandaşlarımızı saygı ve selamlarımı iletiyorum” mesajı verdi.

Törene ayrıca Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan tebrik mesajı gönderdi.

Efeler Belediye Mehmet Fatih yaptığı açılış konuşmasında yerel seçim vaatlerinden birisi olan gündüz bakımevini hayata geçirmenin mutluğunu ve onurunu yaşadıklarını dile getirdi. Atay yaptığı açıklamada “seçimden önce ne söz verdiysem sürem bitinceye kadar hepsini yerine getireceğim. Bu çok anlamlı bir açılış… Çocuklarımız, geleceğimiz, onların iyi bir eğitim alabilmeleri için bizim fiziksel altyapı çalışmalarını oluşturmamız gerekiyor. Kreşler açmamız, onların okul öncesi eğitimlerini tamamlamamız gerekiyor. Okul öncesi eğitimler tamamlanırken onlar birlikte olmayı, öğrenmeyi, öğrenme yeteneklerini pekiştirmeyi alışkanlık haline getirmeyi, dayanışmayı, sevgiyi, arkadaşlığı öğrenecekler. O çocuklarımız ileride bizleri yönetirlerken o duygular içerisinde olduklarında inan ki sırtımız yere gelmez. Eğitim çok önemli” şeklinde konuştu.

MEB’İN BİLE BAŞARAMADIĞI ONLİNE EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için yoğun bir çaba harcadıklarını söyleyen Başkan Atay, “fırsat eşitliği yaratmak adına öğrencilerimiz için dersane kurduk. İlk kreşimizi açtık. Daha sonra MEB’in bile başaramadığı online eğitimi gerçekleştirdik. Siyasette yaptığını satamama gibi kötü bir şey var. Bu da bizim kusurumuz oldu ama bunu kusur olarak görmüyorum. 52 bin öğrencimiz var ilçemizde… O çocukların 49 binine şifreleri dağıttık. Onların eğitimde eşit haklara sahip olmalarını sağladık. Efeler’de saat 5’ten sonra çocuklarımızın ders çalışabileceği hiçbir mekan yoktu. Türkiye’de ilk kez, bu kadar güzel başka bir yerde olmayan Kitap Kafeler açtık. Bazı şehirlerde var kitap kafeler. Gidip gördüm. İstanbul Büyükşehir de yapmış ama en güzeli biz de… Bir de Girne’de ikincisini açtık. Sabah 8’de çocuklar sıraya giriyorlar. Doğu Gazi Bulvarı’na da Kitap Kafe açacağız. Şubat’ta Ata Mahallesi’ne açacağız. Çocuklarımız için yapıyoruz, ders çalışabilmeleri için, bilgiye erişmeleri için Efeler Belediyesi olarak sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

ÇOCUĞUNUZU 2-3 SAAT BIRAKIP EŞİNİZLE, DOSTUNUZLA ÖZGÜRCE ZAMAN GEÇİRECEKSİNİZ
Tesis hakkında bilgi veren Atay, “Bu tesiste çocuklarımız için 10 sınıfımız var. 162 öğrencimizi ağırlayacağız. Buranın farklı bir özelliği daha olacak. Bu kreşimiz nöbetçi kreş…Birçoğunuzun annesi, babası burada olmayabilir. Arkadaşınızla yemeğe gideceksiniz yada bir başka etkinliğe gideceksiniz. Çocuğunuz var ve onu bırakacağınız bir büyüğünüz yok. Saat 17.30’a kadar Efeler Halk Masası’nı arayacaksınız. Ben 7’de çocuğumu getireceğim diyeceksiniz. Bu kreşte çocuğunuzun olmaması önemli değil. Çocuğunuzun kaç yaşında olduğu da önemli değil. Çocuğunuzu 2-3 saat bırakıp eşinizle, dostunuzla özgürce zaman geçireceksiniz. Bunu da ilk kez Türkiye’de biz yapıyoruz. Kadınlarımızın da çocuklarını baktığı süreç içerisinde elbette sosyalleşmeleri gerekiyor. Onların da bu toplumda kendilerini ifade edecekleri bir ortamı yaratmaları gerekiyor. Biz yerel yöneticiler olarak onlara bu olanakları sağlamakla sorumluyuz. Ailenin de bu ülkenin de en fedakar insanları kadınlarımızdır. Onlar için ne yapsak az” ifadelerini kullandı

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ