HABER: AYŞE YILMAZ - EKİN KORKMAZ

İnsan odaklı projeleri ile sosyal belediyecilikte öncü olan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirdi. Kadınların ve yerli üreticilerin emekleriyle üretilen ürünlerin satışının yapılacağı Efe Bakkal’ın açılışı görkemli ve sade törenle yapıldı. 

“GURURLU VE HEYACANLIYIZ”

Girne Mahallesi Girne Bulvarı No:63 adresinde açılan bakkal açılışında konuşan Mahalle Muhtarı Şule Çıvkaroğlu, “Ev hanımlarımızın ve yerli üreticilerin ürettiği çok sayıda uygun fiyatlarla halkımıza sunulacağı Efe Bakkal'ın ilk şubesinin mahallemiz de açılmış olmasını bir kadın muhtar olarak gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Başta Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a ve Efe Bakkal'da emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

KADIN DOSTU BAKKAL...

Efe Bakkal'da kadınların ve yerli üreticilerin ürünlerinin satılacağını belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Seçimden önce verdiğim bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Efe Bakkal’ın bir örneğini de Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan Menderes Parkı içerisinde gerçekleştireceğiz. Mayıs ayı içerisinde iki farklı açılış gerçekleştirecektik fakat koronavirüs salgının artış göstermesi nedeniyle açılışlarımızı ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. Pandemi örneğinde olduğu gibi hiçbir şekilde, hiçbir şey Efeler halkına hizmet etmemi engelleyemez.”dedi.

EFELER’DE ÜRETİLECEK DÜNYAYA PAZARLANACAK

Satışının yanı sıra üretim noktasında Tarımsal Ürün Fabrikası’nın en kısa zamanda faaliyete geçirileceğinin de altını çizen Başkan Atay, “Tarımsal Ürün Fabrikamızın makineleri kısa zamanda gelecek ve çok yakın bir zamanda üretime geçeceğiz. Bu fabrikada ise pozitif ayrımcılık gerçekleştirerek yalnızca kadınları istihdam edeceğiz. Efeler'imizin kadınlarının ürettiği ürünler, yalnızca Efe Bakkallarda veya yalnızca ülkemizdeki bakkallarda veya marketlerde satılmayacak. Kadınların ürettiği ürünleri Dünya’ya ihraç edeceğiz. Bu konuda Efeler’in kadınlarına olan güvenim tam. Kalbim sizinle birlikte.” diyerek bereketli ve hayırlı olmasını diledi. 

MAHALLE HALKI EFE BAKKALI SEVDİ

Girne Mahallesinde ikamet eden ve açılışa katılan vatandaşlar da Efe Bakkal’ın mahalleye çok yakıştığını söyleyerek şöyle konuştu;

Muazzez Erdoğan (75): Ben Girne Mahallesi'nde oturuyorum. Çok güzel bakkalımız, çok sevindim. Her şey var burada. Pirinç alabilirim, nohut alabilirim. Artık güvenle alışveriş yapabileceğim bir bakkalımız var. Başkanımız Fatih Atay’a teşekkür ederiz.

Keziban Nazilli (66) : Bu mahallede oturuyorum. Bakkal istediğimiz gibi oldu çok beğendim. Makarnamı, peynirimi, ekmeğimi buradan alacağım. Benim için çok iyi oldu. Burası benim kayınpederimden. Mahallemizde böyle kadınların ürettiği ürünlerin satıldığı bir bakkal olması bizi sevindirdi. 

Sevim Kıreli (68):  Çok beğendim bakkalı, istediğim her şey var. Biz artık yaşlandık. Mesela erişte kesemeyiz ama Efe Bakkal’da satılan her şeyi gönül rahatlığı ile alabiliriz.