Başta Beşparmak ve Madran olmak üzere kırsal kesimleri tehdit altına alan taş ocağı projelerinin yenilerine Kuyucak ve Karacasu’da izin verildi.

Merkezi Muğla’da bulunan Kömürcüoğlu Group bünyesinde faaliyet gösteren Efes Endüstri Mineralleri San. Tic. A.Ş. tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan başvuruda Kuyucak’ın İğdecik Mahallesi kırsalında feldispat ocağı kurulması için harekete geçildi. Aydın Valiliği tarafından yapılan değerlendirmede projenin çevreye vereceği yarar-zarar değerlendirildi ve projeye onay verildi.

Buna göre en yakın haneye 120 metre uzaklıkta yapılacak çalışma 1903 hektarlık alanı kapsayacak. Üç poligonda yürütülecek çalışmanın ikisi patlatma, diğeri toplama usulü ile maddeler çıkarılacak. Ocak sahasında yılda 500 bin ton feldispat çıkarılacak.

Diğer yandan Kömürcüoğlu Group bünyesinde faaliyet gösteren üç ayrı firmanın Çine, Milas ve Kavaklıdere’de de ocakları bulunuyor.

KARACASU’DAKİ OCAĞA KAPASİTE ARTIŞI İZNİ
Karacasu’ya bağlı Yaykın Mahallesi Sarnıöç mevkisinde bir kısmı orman ve tarım alanı olarak kullanılan araziye taş ocağı için izin verildi. Koçar Mermer San. Tic. A.Ş. tarafından yapılan kapasite artışı başvurusuna valilik tarafından “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi. Projeye göre en yakın yerleşim merkezinin (Tepecik Mahallesi) 700 metre olduğu proje aynı zamanda Honaz Milli Parkı ile Yılanlı Çakmak Yaban Hayatını Geliştirme Sahası bölgesine komşu olma özelliği taşıyor.

Proje ile yıllık 15 bin 802 metreküp olan mermer ocağının kapasitesi 50 bin metreküpe, kapasitesi 96 bin metreküp olan mermer kesme işleminin ise 1 milyon 666 bin 667 metreküpe çıkacak.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ