Didim Derneği, Hisar Mahallesi 175 Ada 14 parsel sayılı taşınmaz üzerinde LDA Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan jeotermal kaynak kullanılarak seracılık projesi ile ilgili dava açmıştı. Yapılması planlanan ‘Jeotermal Kaynak Kullanarak Seracılık Faaliyeti Projesi’ ile ilgili “ÇED gerekli değildir” kararına yönelik açılan davada, karar iptal oldu.

“İÇME SUYU KAYNAKLARI ZEHİRLENMEKTEN KURTULDU”
Konuyla ilgili açıklama yapan Didim Derneği, “Kentimizin içme suyu kaynakları zehirlenmekten kurtuldu” dedi. Yapılan basın açıklamasını okuyan Didim Derneği Üyesi Şehir Plancısı Filiz Çelik Hekimoğlu, “Kamusal varlıklarımızı, doğal kaynaklarımızı kirlenmekten korumak ve gerekli tedbirleri almak öncelikle kamu idarelerinin ve ardından tüm yurttaşların ortak görevi ve sorumluluğudur” diye konuştu.
Hekimoğlu, yapılması planlanan Jeotermal Kaynak Kullanarak Seracılık Faaliyeti Projesinin tanıtım dosyasında sunulan bazı verilerde çelişkili ifadeler gördüklerini dile getirirken, projenin uygulanması durumunda içme suyu kaynaklarının kirleneceğini, insan ve çevre sağlığının bozulabileceği endişesi yaşadıklarını söyledi.

“YAŞAM ALANLARINA SAYGI GÖSTERMEYEN HER TÜRLÜ PROJENİN TAKİPÇİSİYİZ”
Açtıkları davanın bilirkişi incelemeleri sonucunda Aydın 2. İdare Mahkemesi, 28 Eylül 2021 tarihinde karara bağlandığını belirten Hekimoğlu, kararın iptal olduğunu duyurarak, “Mahkemenin aldığı karar ile kentimizde önemli bir sağlık ve çevre kirliliğinin önlenmiş olması önemlidir. Didim Derneği olarak yaşam alanlarına saygı göstermeyen her türlü projenin de hukuk nezdinde kararlılıkla takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Evrensel)

ÇEVRE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ