Sabancı Holding’e ait Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Hacıhıdırlar RES ve Mobil Kırma-Eleme Tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dosya sundu.

Çevre ve Etki Değerlendirme (ÇED) başlatılan proje ile Aydın’ın Karacasu İlçesi, Karacaören ve Ataköy Mahalleleri ile Denizli’nin Sarayköy İlçesi, Yeşilyurt ve Hisar Mahalleleri ve Babadağ’ın Karadağ ve Kıranyer Mahallesi Mevkiileri’nde 15 rüzgar tribünü yapılmak isteniyor.

206 milyon 250 bin TL’ye mal olacak projede yol açma ve tribün inşası gerçekleştirme için patlatmaq yöntemi kullanılacak.

ENDEMİK BİTKİ VE HAYVAN TÜRLERİNİN YAŞAM ALANI
Yapı ve tarımsal yapı alanlarına oldukça yakın alanlarda yapılması planlanan projenin “tarım ve orman” statüsünde olmasının yanı sıra “Önemli Doğa Alanı” statüsünde yer alıyor.

Bölge için yapılan araştırmalarda endemik bitki türleri ile nesli tükenmekte olan hayvanların yaşam alanı olması da dikkat çekiyor. Bilim insanları tarafından yapılan ve envantere geçen araştırmalarda dünyada sadece bu bölgede yaşam alanı olan “campanula bipinnatifida” çiçeği yer alıyor. Yine sadece bu bölgede yaşam olanı olan “Tavas Kurbağası” ve nesli küresel ölçekte tehlike altında olan şeritli engerek yılanı ile ülkemizin endemik balık türlerinden olan Ulubat Balığı da bu bölgede yaşam alanı bulunuyor.