Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, Sarıkemer Mahallesi civarında nehirde çöp yığınlarının oluştuğunun bildirilmesi üzerine bölgeye gittiklerinde çok sayıda balık ölüsü tespit ettiklerini belirtti

BALIKLARI TOPLAYANLAR VAR
Bazı vatandaşların balıkları topladığını aktaran Sürücü yaptığı açıklamada " Kargı kamışlarının olduğu kıyı kesimlerinde, yavru balıklardan, kiloya yakın balıklara kadar binlerce balık ölüsü tespit ettik. Yörede ki vatandaş görüşmelerinde bazı kişilerin iri balıklardan topladıklarını öğrendik. Bu balıkların kesinlikle yenmemesi, büyük koku da oluşacağından halk sağlığı açısından bu alandan temizlenmesi gerekir. Suyun içindeki ağaç kütüklerin vatandaşlar tarafından köprü üzerine karaya çıkarılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu işlem sırasında vatandaşların suya düşme riski bulunduğundan, hayati önem taşıdığı bilinmelidir." şeklinde konuştu.

Çöp yığınları sebebiyle oksijen kaybı yaşandığını ve bölgenin temizlenerek bariyer sistemi kurulmasını öneren Sürücü, "Eğer çöpler bir an önce yerinden alınmazsa, tekrar yağmur yağması durumunda atıklardan oluşan ada daha da büyüyerek köprüye büyük baskı oluşturacaktır. Oksijensizlikten daha çok balık ölümleri meydana gelecek ve buradaki ekosistem çökecektir. DSİ, daha önce Söke Regülatörüne uyguladığı ve başarılı olduğu yüzer bariyer sistemini, Taşköprü’nün önüne de uygulamalıdır. Menderes temiz aksın, sulara çöp atılmasın, Tarihi Taşköprü yıkılmasın, balıklar ölmesin diye hep birlikte başarmalıyız" dedi.