Çok tanrılı Hinduizm dinine mensup insanların çoğunlukta olduğu Hindistan'da her yıl ‘tanrılara adanan' cinayetler dikkat çekerken, son yaşanan olay ülkede adeta şok etkisi yarattı. Hindistan'da profesör bir baba ve öğretmen bir annenin 27 ve 22 yaşındaki kızlarını dini bir ritüel için kurban etmeleri gündem oldu.

Haber Global'de yer alan habere göre 25 Ocak pazar gecesi saat 20:00 sularında Hindistan'ın güneyindeki Andrha Paresh bölgesinde yaşayan Padmaja ve Purushottam Naidu'nun evinden çığlık sesleri yükselmeye başlayınca komşular polise haber verdi. Olay yerine giden polis, dans edip şarkı söyleyen bir kadınla karşılaştı. Kadının transa girmiş halinden şüphelenmeleri üzerine, evi kontrol ettiklerinde, kan gölü içinde cansız ve çıplak vaziyette iki genç kızı bedeniyle karşılaştı. 

27 yaşında orman bilimleri enstitüsünde çalışan Alekyha ve 22 yaşında müzik eğitimi alan Sai Divya'nın bedenlerine ulaşıldı. Çiftin çocukları olduğu hemen anlaşıldı, ancak genç kızların yüzünde ve vücudunda ezilmeler vardı. Genç kızlar spor yapmak için kullanılan ağırlık aleti dambıllarla dövülmüş, üç başlı bir mızrak ile darp edildikleri anlaşılmıştı. 

Anne ve babanın çalıştığı eğitim kurumlarındaki kişiler ise dışarıdan sakin görünüşlü kişiler oldukları, kariyer sahibi, başarılı insanlar oldukları ve cinayet işleyecek insanlara benzemediklerini aktardılar. Anne Padmaja’nın okulunda çalışan biri, "25 yıldır onu tanırım bunu yapmış olabileceğine inanmıyorum" derken kadının bir akrabası ise, "Makul insanlardı. Koronavirüs konusunda gayet dikkatlilerdi örneğin. Dindar insanlardı ama aşırı bir şey yoktu" dedi. 

Komşulardan alınan bilgilere göre aile batıl inançlara sahip olması ile tanınıyordu. Çift Mehar Baba, Sai Baba, Rajaneesh ve Osho gibi ruhani isimlerin takipçisiydi. Aynı zamanda sıklıkla tapınak ziyaretleri de yapıyorlardı.

POLİSTEN 24 SAAT SÜRE İSTEDİ

Polis olayı göz açıp kapayıncaya kadar çözerken anne Padmaja Naidu doğa üstü güçlere sahip olduğunu söyleyerek polisten 24 saat izin istedi ve bu süre içerisinde çocuklarının dirileceğini, polislerin bekleyip bu mucizeye tanık olmalarını istediğini söyledi.

Saçma bu ifadeler karşısında şaşıran polis, kadının talebini reddedince Padmaja Naidu polislere sert çıktı ve evi bastıkları için ayini yarıda kestiklerini ve evin kapısını açarak iblisleri eve aldıklarını söyledi.

Padmaja aynı zamanda polislere kendisinin koronaviüsünün vücut bulmuş hali olduğunu söylerken, tutuklama sırasında da koronavirüs testi yapılmasına gerek olmadığını, kendisinin virüsün olduğunu iddia etti.

Polisin anneden zorla aldığı bir kaç kelimeye göre Padmaja küçük olan kızının kafasında kötülük olduğunu söyledi ve kafasındaki kötülükleri çıkarmak için kafatasını açmaya çalıştıklarını anlattı.

YENİDEN DİRİLECEKLERİNE İNANIYORLAR

Cinayetlerin ardından Hindistan medyasında yer alan ayrıntılara göre, vefat eden kızlardan birinin sosyal medya paylaşımlarına bakılırsa radikal dini inançlara sahip olabileceği ve kendini ‘tanrı’ yerine koyduğu ifade ediliyor. Soruşturmaya yakın kaynaklardan biri, "Kızlardan birinin kafasındaki kötülüklerden kurtulmak için ailesinden kendilerini öldürmelerini istemiş olabilirler. Ama doğa üstü güçleri olduğu için öleceklerini düşünmüyorlardı" diyor.

Dedektif Ravi Chary'nin verdiği bilgilere göre çift hala şok ve travma içinde olduğu için polis tarafından sorgulanamıyor. Polis raporuna göre ebeveynler ağızlarından çıkan her söze inanıyor gibiler ve rol yaptıkları düşünülmüyor. Çift üzerinde çalışan Psikiyatrist Dr. Rahdika annenin soruları hiçbir şekilde yanıtlamadığını, baba Purushottam'ın ise çocuklarının Hindu tanrısı Şiva'nın formları olduğunu ve yeniden dirileceklerini, anne de evlerinin 'mucize evi' olduğunu, kızlarının dirileceğini iddia ediyor.