Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmalarını yapan IYRSC 2022 Kongre Başkan Yardımcıları Batuhan Yılmam ve Gülcihan Aybike Dilek Kart “Öğrenci odaklı üniversitelerimizde böylesine kıymetli bir kongrenin öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı memnunuz. Her aşamada sonsuz destek ve ilgilerini gösteren Rektörlerimiz Prof Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Prof. Dr. Adem Korkmaz’a genç araştırmacılar olarak teşekkür ederiz.” İfadelerinde bulundular. 

Aynı zamanda IYRSC 2022 Kongre Başkanlığı yapan ADÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyabetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdal Öğüt’ün müzik dinletisinin ardından devam eden programın ilk sunumunu Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, “Etkili İletişim Becerileri” konusunda yaptı.

Kongrede; Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Spor Bilimleri ve Güzel Sanatlar temel alanlarında farklı üniversitelerden yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımıyla konferans ve paneller düzenlendi.

Kongre, tüm sözlü ve poster bildiri oturumlarının tamamlanmasıyla sona erdi.