Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliklerinin ilk oturumunda Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, tüm katılımcıların Dünya Paramedik Günü’nü kutlayarak pandemi süreci içerisinde sağlık çalışanı olmanın ne kadar büyük özveri gerektirdiğini ve profesyonel bir meslek olmaktan çok daha fazlası olduğunu belirtti.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, tüm dünyada yaşanan Covid-19 pandemi sürecinde hastane öncesi acil sağlık hizmetleri alanında çalışan paramediklerin, kritik ve acil durumlara karar verme ve vaka yönetimi konularında son derece başarılı olduklarına vurgu yaptı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Ekici, ’Covid-19 Pandemisi’nde Paramediğin Rolü’ konulu sunumunda, Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 pandemi sürecine yönelik önerileri, paramediklerin hastane öncesi sağlık hizmetlerinin sunumunda uyması gereken kurallar, hastaya yaklaşım, koruyucu ekipman kullanımı, ortam temizliği, ambulans temizliği, sağlık personellerinin iletişimi ve benzeri gibi hizmetin uygulanmasına dair yönerge ve talimatlar, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nde yürütülen hizmetler ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Yoğun katılım ile gerçekleşen panel, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Ekici’nin öğrencilerden gelen soruları cevaplaması ile tamamlandı.