Etkinliğe; Aydın Vali Yardımcısı Dr. Halil ibrahim Ertekin, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Esin Acar, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Aynur Serbest, müdürlük personeli ile ADÜ akademik ve idari personeli katılım gösterdi.

Konferanslarla başlayan etkinlik, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Koruklu’nun “Şiddetsiz İletişimin Yolları” isimli konuşması ve Av. Neşe Menderes’in “Şiddete Sıfır Tolerans: Kadına Yönelik Şiddetin Hukuki Boyutları” isimli konuşması ile devam etti. Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Korosu tarafından Tijen Ergündoğan şefliğinde müzik dinletisi ve resim sergisi gerçekleştirildi. 

ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Sanat Dalı Öğretim Üyeleri ile Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni ve öğrencileri tarafından resim sergisinin açılışı yapıldıktan sonra etkinlik sona erdi.