Araştırmanın iki evreden oluşacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özbek, birinci evrede geleneksel Türk gösteri sanatlarının performatif motiflerinin, Amerikan yerel kültürüne ait halk hikayeleri ve mitlerine dayanan anlatı yapısı içerisinde, hikaye anlatıcılığı aracılığı ile performans olarak temsil edileceğini; ikinci evrede ise söz konusu performansın, Türk kültür yapısından bütünüyle farklı olan hedef kültürün izleyici topluluklarından alacağı duygusal tepkilerin, Yüz İfade Analizi Modülü (FEA) ile ölçüleceğini ifade etti. Böylelikle kültürlerarası temsilin seyirci nezdindeki geribildiriminin nicel veri olarak elde edilebileceğini sözlerine ekledi.

EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Mehmet Özbek University of California’da gerçekleştireceği proje dahilinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi, İleri Medya Araştırmaları Laboratuvarı (AMT-LAB) biyometrik veri analizi teknik altyapısından da faydalanarak, laboratuvar dahilinde geliştirilen bilimsel araştırmaların deneyimlerini disiplinlerarası bir şekilde uluslararası alana taşıyor olacak.

Proje, University of California – Irvine USA’de 12 ay süre ve 30.000 $ bütçe ile gerçekleştirilmek üzere TÜBİTAK tarafından destekleniyor.