Yeni normalleşme tedbirleri kapsamında Oyun Bahçesi Gündüz Bakım Evi, “Oyunla öğrenmek, Oyunla öğretmek” temel ilkesi ile öğretim yılına start verdi. Oyun Bahçesi'nde 2 yaş ve üstü öğrenciler kabul ediliyor. Yeni eğitim öğretim dönemi hakkında bilgi veren Kurucu Müdür Şengül Eyefçi, “Çünkü oyun çocuğun işidir. Oyun oynamak çocuğun temel ihtiyacıdır, oyun çocuğun zor duygular ile baş etmesine, sosyal hayattaki kuralları öğrenmesine, sorun çözme becerilerine ve benlik gelişimine ciddi katkılar sağlar.Çocuk gelişiminde oyunun daha birçok işlevi var. Çocukların kendilerini güvende hissetmesini, deneme yanılma yoluyla keşfetmesini, işbirliği yapmasını, kazanma ve kaybetmeyi öğrenmesini destekler” dedi.

Oyun ile öğrenmenin çocukların fiziksel gelişimlerine de katkı sunduğunu belirten Eyefçi, sözlerine şöyle devam etti; “Oyun ayrıca çocuğun fiziksel gelişimine de katkıda bulunur. Hareketli oyunlar sayesinde, büyük kaslar, denge, el becerileri gelişir. Kas gelişimi beyin gelişimi için de çok önemlidir. Özellikle pandemi çocuklarımızın hareket alanını çok kısıtladı. Biz bu yüzden açık alan aktivitelerine özellikle önem veriyoruz. Miniklerimiz sürekli toprakla temas ediyor, temiz hava alıyorlar. Oyunla hem eğlenerek, hem keşfederek hayatı öğreniyorlar. Oyun Bahçesi’nde çocuklarımız doğal yaşam koşulları ile buluşuyor.”

Öğrencilerin müzik, sanat ve spor eğitimlerini açık alanda aldığını söyleyen Şengül Eyefçi, “ Her gün açık havada spor yapıyorlar; haftada iki gün profesyonel hocalarımız eşliğinde oluyor. İngilizce’yi kalıplaşmış yöntemlerle değil, oyunla, müzikle ve deneyimleyerek öğreniyorlar. Yaşları uygun olanlarla satranç ve robotik kodlama eğitimlerine başlayacağız. Sanatsal faaliyetleri de en kısa zamanda uygulamaya sokacağız; hatta bazı sürprizlerimiz bile olacak.”diye konuştu.

Oyun Bahçesi Gündüz Bakım Evi işletmecisi Şengül Eyefçi, oyun ile öğrenmenin yanı sıra beslenmeye de önem verdiklerini aktardı. Sağlıklı gıdalar ile beslenen öğrencilerin doğru gıdaları tanıması konusunda da deneyim kazandığını belirtti.