Eğitim Sen Aydın Şubesi, sağlıklı ve güvenli eğitim için okullardaki tüm emekçilerin aşılanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep etti.

Türkiye genelinde Covid-19 vakalarındaki artıştan dolayı eğitimciler endişelerini dile getirdi. Eğitim Sen Aydın Şubesi, Aydın Kent Meydanında yaptığı basın açıklamasında eğitim emekçileri için aşı talebinde bulundu.

"SADECE 80 BİN ÖĞRETMEN AŞILANDI"

Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmenden sadece 80 bin öğretmenin aşılandığını söyleyen Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, "Bilimsel araştırmalara dayalı olarak yapılacak sağlıklı bir eğitim planlamasıyla eğitim emekçilerinin iki doz aşısının tamamlanması beklenirken bu yapılmamış o dönemin vaka verilerine göre düşük ve orta riskli illerde ortaokullar ve liseler de açılmıştır. Öte yandan bulaş riski yüksek yaş grubundaki ortaokul ve lise öğrencileri de yüz yüze sınava çağrılarak virüsün yayılmasına adeta davetiye çıkarılmıştır" dedi.

"VAKALAR ARTTI..."

Yüz yüze eğitim ve sınavların başlamasıyla pek çok öğrenci ve öğretmenin Covid-19 virüsüne yakalandığını ifade eden Özdemir, "Öğretmenlerin, öğrencilerin, eğitim kurumlarında görev yapan yardımcı hizmetli, memur, idari ve teknik personelin, ailelerin ve toplumun sağlıklı yaşam hakkı iktidarın yanlış politikaları nedeniyle açık tehdit altındadır. Gerekli önlemler alınmadan böylesine büyük bir risk altında görev yapmaya zorlanmamızın sağlıklı yaşam hakkımıza müdahale anlamına geldiği açıktır. Bizlerin, aile bireylerimizin, öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin hastalanması halinde başta siyasal iktidar olmak üzere sorumluluk MEB ve Sağlık Bakanlığı’nda olacaktır" diye konuştu.
 

"SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ÇALIŞMA ORTAMI İÇİN AŞI İSTİYORUZ"

Özdemir, konuşmasında şunları kaydetti: "Salgın hastalıktan korunmak, en azından hafif atlatabilmek için iki doz aşının yapılması ve bağışıklık sağlanması için belirli bir sürenin geçmesi zorunludur. Sonradan telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerin oluşmaması için; her iki doz aşının bir an önce yapılmasını talep ediyor, ortaya çıkabilecek olumsuzluklar için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz. Okullardaki tablo daha da ağırlaşmadan yüz yüze sınavlar okullardaki tüm emekçilerin aşılanması tamamlanana ve gerekli önlemler alınana kadar ertelenmelidir. Toplum sağlığı için, eğitim hakkı için, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı için aşı istiyoruz."