Anadolu Eğitim Sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesi talebiyle iş bırakma eylemi yaptı. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Alper Öğretici, “Meclis açıldığında öğretmenleri ayrıştıran bu düzenleme ortadan kalkmazsa örgütlü gücümüzü kullanarak bir sonraki eylemleri yapacağımızı şimdiden duyurmak istiyorum” dedi. 

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu’na (BASK) bağlı Anadolu Eğitim Sendikası üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesi talebiyle bugün iş bıraktı. Ankara’daki İzmir Caddesi’nde toplanan öğretmenler, “Sınav ve unvana hayır” ve “Sınavsız, şartsız her öğretmenin ücreti artırılmalıdır” dövizleri taşıdı. Öğretmenler, “Uzmanlık zaten diplomamızda”, “Kariyer değil itibar istiyoruz” sloganları attı.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Alper Öğretici, burada yaptığı açıklamada, “Meclis açıldığında öğretmenleri ayrıştıran bu düzenleme ortadan kalkmazsa örgütlü gücümüzü kullanarak bir sonraki eylemleri yapacağımızı şimdiden duyurmak istiyorum” dedi. Öğretici, şunları söyledi:

“Öğretmenlik Meslek Kanunu, hiçbir öğretmenden görüş alınmadan TBMM’de olduğu gibi kabul edilmiştir. Milli Eğitim Temel Kanunu’nda ‘Öğretmenlik özel bir ihtisas mesleğidir’ denmesine rağmen öğretmenliğin başına ‘uzman’ ve ‘başöğretmen’ sıfatı getirilmeye çalışılmıştır. Öğretmenliğin başına getirilen ‘uzman’ ve ‘başöğretmenliği’ kabul etmiyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, öğretmenlerimiz zaten uzmandır.”

"VELİLER ‘ÖĞRENCİMİN DERSİNE UZMAN VEYA BAŞÖĞRETMEN GİRSİN’ DİYE İSTEKTE BULUNUYOR"

Sendika olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin yönetmeliğe karşı Danıştay’da dava açtıklarını belirten Öğretici, “Ancak gelinen noktada, öğretmenlere yaz tatilinde içeriği tartışılacak olan zorunlu videolar izletilmiş ve 19 Kasım’da sınav öngörülmüştür. Öğretmenler odasında ayrımcılığa neden olacak, şimdiden velilerin bile kayıt esnasında ‘Öğrencimin dersine uzman veya başöğretmen girsin’ diye istekte bulunduğu bir durumda yapılacak olan sınava da verilecek olan unvana da ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.